ye-logo.v1.2

Що таке поезія і як її творити, розказали у хмельницькій книгарні «Є»

Культура 3012

У книгарні відбулась третя лекція Миколи Палиги.

Учора, 6 вересня, хмельничани говорили про поезію, мистецтво, смак та вчились писати найпростіші вірші. У книгарні «Є» лекцію «Як не бути «Пу», а бути «По», або Пишемо вірші. Частина перша» провів молодий літератор та поет Микола Палига.

«Курс має два напрямки. Перший для тих, хто хоче навчитися писати, другий — інтелектуально-розважальний, провели сьогодні. Загалом лекція розрахована на всіх, хто завітає. Я зробив її таким чином, щоб вона була цікава і тим, хто випадково зайшов до книгарні, поетам і тим, хто хоче ними стати. Сьогодні буде лекція, щось на зразок семінару. Тобто буде теоретична частина про поезію і практична - навчимось писати тверду форму, найпростіший вірш», - розповідає Микола.

Каже, що ідея проводити такі лекції виникла після прочитання книги польського біографа Яна Парандовського «Алхімія слова», який є автором творчих біографій Петрарки, Оскара Уальда та інших.

«І тоді я зрозумів, що це воно. Ян Парандовський зробив лекцію про те, що він розповідав. Це було першоджерелом, мотиватором. Я побачив, як це роблять інші письменники, мені сподобалось і я вирішив зробити щось подібне в Україні», - додає лектор.

 Лекція відбулась у тісному колі, але з цікавими думками

Молодим поетам Микола Палига радить багато писати, складати в голові рядки. Також потрібно начитися акумулювати зовнішній матеріал, який є навколо нас. Рекомендує ознайомитись з методологією, та історією поезії. 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую