ye-logo.v1.2

Вчена рада КПНУ імені Івана Огієнка засудила участь викладачки в конференції «з російської мови» у Криму

Суспільство 4043
Декан факультету сказав, що викладач у спілкуванні жодного разу не висловлювала підтримки подій у Криму
Декан факультету сказав, що викладач у спілкуванні жодного разу не висловлювала підтримки подій у Криму. Фото: vnz.univ.kiev.ua

Доцент продовжує працювати в університеті.

 Вчена рада Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка розглянула і засудила на своєму засіданні факт участі доцента кафедри англійської мови Олени Главацької у науковій конференції в Криму. Про це повідомив ректор університету Сергій Копилов.

За його словами, наприкінці серпня участь Олени Главацької в конференції «з російської мови» в Ялті розглядала вчена рада факультету іноземної філології й університету. Згідно ухвали, подачу матеріалів на конференцію під назвою «Російська мова в полікультурному світі» доцента Главацької засудили. Крім того, рекомендували викладачам університету утриматись від участі у подібних заходах, які відбуваються на тимчасово окупованих територія Криму, Луганської та Донецької областей.

«Доцент подала матеріали, ми це засудили. Штрафи ми не накладаємо. У закладах, де викладачі виїжджали туди, порушували контракт і були відсутні на робочому місці, їх звільнили. Тут юридичних підстав для цього немає, - каже ректор Сергій Копилов. – Декан факультету сказав, що вона у спілкуванні жодного разу не висловлювала підтримки подій у Криму. Роблячи цей крок, викладач просто не зважила всі обставини».

Нагадаємо, окремі працівники ВНЗ України взяли участь у заході на окупованій території, відверту політичну спрямованість якого підкреслює й ухвалена учасниками «конференції» резолюція з подякою на адресу чільних осіб окупаційної «влади» Криму. Керівники деяких вишів таких викладачів звільнили. Олена Главацька на конференцію не їздила, лише подала матеріали.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую