ye-logo.v1.2

Міська влада однією рукою розслідує реконструкцію музичної школи, іншою — благословляє

Суспільство 2727
Міський голова переконує, що роботи у дворі музичної школи будуть завершені до середини вересня цього року
Міський голова переконує, що роботи у дворі музичної школи будуть завершені до середини вересня цього року. Фото: автора

У Хмельницькій міськраді проводять службове розслідування щодо дій посадовців, які видали дозвіл на реконструкцію музичної школи, що на Проскурівській, 18.

На території музичної школи, підприємець, який “тримає” готельний комплекс “Арена”, що межує зі школою, проводить реконструкцію складських приміщень, які орендував до цього. Каже, на їх місці будуть нові класи для учнів і приміщення для його бізнесу, а ще заїзд, паркінг та мистецький двір зі сценою.

«На початок будівництва я мав усі необхідні документи, декларацію і погоджений план. А також низку зобов'язань перед музичною школою, – говорить Олександр Ружицький. – Зобов'язання ми вже перевиконали. Якщо у класах початково мали зробити ремонт косметичний, то на сьогодні він вийшов майже капітальний. Ми встановили абсолютно нову електропроводку, світильники, розетки, нову підлога, двері, вікна і так далі. Так, ми будемо використовувати площу, яку добудуємо. Це бізнес. Ми не меценати, але разом з тим і школа отримує чимало. На місці сараїв буде відремонтований гарний двір зі сценою».

На фото: складські приміщення до і після ремонту. Тепер це повноцінні класи

Пан Ружицький каже, витратив на реконструкцію музичної школи уже більше мільйона гривень.

У чотирьох класах було замінено дерев’яні вікна на металопластикові

Історія насправді не до кінця зрозуміла. Адже, якщо вірити місцевим ЗМІ, у квітні 2015 року сесією міської ради було прийнято рішення про передачу в оренду складських приміщень музичної школи товариству «Діамант» за умови повної заборони перебудови чи реконструкції. А вже у травні цього року представники ТОВ «Діамант» та музичної школи підписують договір «про спільне проведення робіт по реконструкції приміщень».

Тож, чи мав право підприємець проводити таку реконструкцію, наразі й вивчає міська рада.

За розпорядженням міського голови проводиться службове розслідування щодо дій посадовців міськвиконкому. Яке, як повідомив Олександр Симчишин, планують завершити до середини вересня цього року.

Хоч міський голова і визнає, що було допущено помилки як з боку службових осіб міськради, так і з боку інвестора, та переконаний, що музична школа від такої реконструкції тільки виграє.

«Впринципі той рівень зобов’язань, які взяв на себе інвестор, він виконав. – говорить Олександр Симчишин. – Там, насправді, буде набагато краще, ніж було. Всі ті, хто туди поїде і подивиться буде вражений. Єдине, що були допущені помилки з боку посадовців міськради та інвестора».

Та незважаючи на те, що міський голова схвалює роботи, які ведуться, пояснення з усіх причетних до справи збирають. Симчишин не виключає, що міська рада позиватиметься до суду на відшкодування збитків, тим паче саме це і рекомендує комісія, яка нещодавно обстежувала хід реконструкції.

Ксенія КОСЮК, Ангеліна МОВЧАН.

Читайте також: Скандальне будівництво в центрі Хмельницького: будували, будують та будуть будувати?  

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую