ye-logo.v1.2

На лікування пораненого хмельницького розвідника Олександра Петраківського досі не знайшли грошей

Допомога 4500
Батьки мріють про той день, коли Олександр стане на ноги
Батьки мріють про той день, коли Олександр стане на ноги. Фото: mil.gov.ua

Батько Героя України понад два роки оббиває пороги чиновників.

 На початку літа реанімаційно-операційним літаком Повітряних Сил важкопораненого бійця 8-го окремого полку спеціального призначення Олександра Петраківського перевезли з Польщі до Національного військово-медичного клінічного центру МО України. Нині розвідник перебуває у відділенні неврології центру. Водночас Міністерство оборони України звернулося до посольств США, Італії, Німеччини, Франції, Естонії з проханням надати фахівців, які б провели ретельне обстеження хворого.

Як розповідає батько розвідника Петро Петраківський, лікарі дають непогані шанси на одужання Олександра. Йому потрібне дороговартісне лікування за кордоном. Таку реабілітацію можуть надати у Х’юстонському реабілітаційному центрі у США. Тамтешні спеціалісти дають 70-75% гарантії на успішне лікування. Коштуватиме воно близько 800 тисяч американських доларів. Питання про виділення коштів для відновного лікування майора Олександра Петраківського за океаном розглядається вже кілька місяців.

«Лікарі кажуть, що  стан Олександра покращується, однак необхідна реабілітація. Він то сміється, то плаче. Усе впирається в гроші, яких немає. В Україні Саша вже схуд на 6 кілограмів», - каже Петраківський-старший.

Біля Олександра увесь час зараз перебуває його мати. Батьки мріють про той день, коли він стане на ноги, обійме свою дочку Настю. Для цього необхідна специфічна спеціальна нейрореабілітація в спеціалізованому центрі. На жаль, в Україні, таких лікувальних закладів не існує.

Нагадаємо, 20 липня 2014 року група спеціального призначення під керівництвом Олександра Петраківського, забезпечуючи проходження колони нашої техніки до аеропорту Луганська, потрапила у засідку. У ході бою Олександр Петраківський віддав підлеглому свій кевларовий шолом і врятував йому життя. Але сам отримав важке поранення в голову, однак продовжував керувати діями групи, виносив поранених у безпечне місце, що дозволило забезпечити передислокацію колони.

Під час лікування воїна в госпіталі було зроблено лікарську помилку, факт якої визнано комісією МОЗ: йому ввели дуже велику дозу наркозу, через що в Олександра зупинилося серце, а трубку для дихання вставили в стравохід. Відтоді родина постійно збирає кошти на продовження лікування і реабілітацію Героя України за кордоном і навіть виставила на продаж його нагороду Героя України. У червні 2016 року в питання втрутилася Адміністрація Президента, яка обіцяє допомогти з лікуванням.

Допомогти Олександру Петраківському можна, переказавши гроші на рахунок у ПриватБанку: 4731217108245547. Телефон батька: 067-34-82-170 (Петраківський Петро Станіславович).

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую