ye-logo.v1.2

На Білогірщині запрацювали очисні споруди

Суспільство 1622
Будівельні роботи завершені і очисні споруди почали працювати
Будівельні роботи завершені і очисні споруди почали працювати. Фото: bgadmin.gov.ua/

Проектну документацію виготовили ще у 2000 році.

Сьогодні, 8 вересня у Білогір'ї відкрили першу чергу очисних споруд, які очищуватимуть каналізаційні стоки районного центру. У Хмельницькій ОДА кажуть, що до сьогодні, в Білогір’ї стічні води, які надходили від житлового сектору та інших об’єктів соціальної інфраструктури селища, перекачувалися в балку за межами населеного пункту каналізаційно-насосною станцією.

«В 2000 році виготовили проектну документацію на нові очисні споруди і в 2001 році розпочали будівництво. За рахунок коштів державного бюджету провели земельні роботи і закупили обладнання. Але у зв’язку з відсутністю подальшого фінансування роботи були призупинені. Вже в  2012 році з державного бюджету виділили незначну частину коштів 121,26 тисяч гривень, на які були влаштовані фундаменти, частково проведено монтаж ємності для стоків. Новий поштовх будівництво отримало 2015 року, коли  Кабінетом Міністрів України були виділені кошти з Державного фонду регіонального розвитку на завершення будівництва першої черги очисних споруд. Було передбачено 3,8 мільйонів гривень і 675 тисяч гривень з місцевого бюджету», - зазначено на сайті ОДА

Фактично будівництво було профінансовано в 2015 році за рахунок державного бюджету 3,12 мільйонів гривень і місцевого 370 тисяч гривень ще 200 тисяч гривень було передбачено у 2016 році на погашення кредиторської заборгованості.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую