ye-logo.v1.2

Афера на 3 мільйони доларів: шахрайка «розвела» хмельницьких базарників і зникла

Кримінал 32532
Шахрайка "кинула" на гроші підприємців хмельницького ринку
Шахрайка "кинула" на гроші підприємців хмельницького ринку. Фото: автора

Жінку поліція оголосила в розшук.

 Підприємиці з Хмельницького вдалось провернути аферу на мільйони доларів: жінка ошукала колег-базарників, валютчиків, сусідів, знайомих і навіть родичів, та зникла разом із сином і чоловіком в невідомому напрямку. Шахрайку оголосили в розшук.

За чутками, які ширяться на ринку, загальна сума її боргу тільки перед торговцями – понад 3 мільйони доларів. Однак у поліції точної цифри не називають. Головний поліцейський міста Володимир Калашнік каже, що порахувати зможуть тоді, коли звернуться всі потерпілі. Поки є вже 11 заяв.

«Громадянка шляхом зловживання довіри, обіцяючи подвоїти чи збільшити капітали, позичила різні суми, які коливаються від 30 і до 100 тисяч доларів. Це ще не всі потерпілі, які відомі слідству, є такі, що не зверталися і не будуть звертатися з різних причин», - говорить Володимир Калашнік.

Поліція шукає 38-річну жінку, за оперативною інформацією, вона перебуває на території України. Запобіжний захід обрали у вигляді затримання і доставку до суду під вартою. За словами Володимира Калашніка,є й інформація про те, що гроші на її рахунках виведені за територію країни, однак поки це не підтверджено.

На ринку зрозуміли, що жінка зникла, в неділю. Контейнери з її товаром опечатали, а сьогодні, 13 вересня, вранці їх відкрили. Продавці, які на неї працювали, і дехто з потерпілих забрали товар. Коментувати ситуацію відмовляються.

Як розповідає один із потерпілих (чоловік просив не розголошувати його ім’я та прізвище), лише його підприємству жінка винна за тканини близько 15 тисяч доларів. А давали їй в борг товар чи не в кожному кіоску з тканинами.

Продавці і дехто з потерпілих забрали з кіоску підприємиці товар

«Вона кинула на гроші понад 50 підприємців хмельницького ринку. Ходять чутки, що загалом сума – більше 3 мільйонів доларів. Вона продала будинок і автомобіль, забрала сина і чоловіка і зникла. Жінка ця роки вже працює на ринку, її добре знали і довіряли, давали в борг товар, позичали гроші. Вона брала тканину, перешивала на комплекти і продавала дешевше ніж інші, інколи навіть нижче собівартості, чим заманювала гуртовиків. З деякими 7-8 років працювала. Мала знайомих валютчиків, у них теж брала в борг під відсотки», - говорить чоловік.

У підприємиці - кілька контейнерів на ринку «Бартер-сервіс». Місце розташування - не найкраще, але про нього знали багато клієнтів. Десь рік тому, крім постільних комплектів, за словами колег-підприємців, жінка почала продавати техніку, шуби, червону ікру контрабандного походження. Вона гарно втиралася в довіру, дарувала подарунки: ноутбуки, планшети, дорогий посуд. У деяких людей брала гроші і віддавала з великими відсотками. Навіть були й такі, що позичали спеціально для того, щоб перепозичити їй. Здебільшого, вона працювала по телефону, і на ринку востаннє бачили її близько місяця тому. Базарники припускають, що вона виїхала в Польщу чи Америку і змінила ім’я. 

Покривала і постільну білизну вантажили в бус

Те, що стільки людей давали в борг товар шахрайці, нікого на базарі не дивує. Підприємці зізнаються, що за такою схемою працює ринок: через стрімке падіння продажу все тримається на чесному слові.

«Вона брала тканини без грошей, потім продавала в борг комплекти білизни за дешевшою ціною. Базарники звикли давати товар оптовикам без грошей, вони їх потім віддають через певний час і знову беруть в борг», - кажуть продавці.

«Ми дружили сім’ями більше 10 років. І я їй позичив велику суму на бізнес, навіть не буду називати скільки. Без процентів. Ми довіряли їй, в гості ходили. Та тут маса людей їй позичили. До 4 мільйонів доларів десь. Там такі люди замішані, що краще не писати нічого. Вона винна не тільки тут, в Хмельницькому. Нічого не хочу казати. Її просто треба знайти. Люди писали заяви в поліцію. Я не писав», - каже ще один підприємець.

Як зазначив начальник поліції міста, за фактом відкрито кримінальне провадження за частиною 4 статті 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Їй загрожує від 5 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Поліцейські проводять розшукові заходи, триває слідство.

Коментарі:

Mihail Durankov 15.09.2016 20:20

До цієї когорти шахраїв можна додати ще Гуменного Володимира, відомого ще як "Камаз". Той також не один десяток людей і не на один десяток тисяч доларів обдурив. І завжди все з рук сходить.

Оля Гонтарь 15.09.2016 14:37

Шкода людей! На жаль це не поодинокий випадок! У мене була також подібна ситуація. Аферистку звати Алексєєва софія. Я думаю що це ім' я знайоме багатьом. Але те що говорить наша поліція( раніше міліція) нічого не дає! Ми пмсали заявиви (6 людей)! У нас були іі розписки! І НІЧОГО!!!!!! Вона собі спокійно ходить по місту, навіть не ховаючись!!! Пройшло море засідань( судді багато разів переносили засідання) з невідомих причин. Таке враження що іі ЗАКОН оберігає краще ніж всіх людей. Справа навіть дійшла до виконавчоі служби! І там таке саме. Немає, неможуть, не знають! В кінці навіть документів не можуть знайти. Ось так! Через те процвітає шахрайство і такі люди як Алексєєва і ій подібні почувають себе комфортно! Напевно все не просто так....

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую