ye-logo.v1.2

Майже 2 тисячі героїв-рятувальників Хмельниччини відзначають професійне свято

Суспільство 2025
17 вересня - професійне свято рятівників
17 вересня - професійне свято рятівників. Фото: автора

З початку року надзвичайники врятували 77 людей на пожежах.

 Рятувальники Хмельниччини відзначають професійне свято: з подарунками на урочистості до них завітали представники влади міста та області. Надзвичайними отримали нагороди та грамоти, а дехто й чергові звання.

Як зауважує начальник Головного управління ДСНС області Едуард Братко, з початку року рятувальники здійснили 6448 виїздів, ліквідували дві надзвичайні ситуації, 869 пожеж, врятували 131 людину.

«Вдячність цих людей і їхніх близьких є найвищою оцінкою нашої роботи, - говорить Едуард Братко. – Святкуємо 20 річницю заснування Служби порятунку України. Важко порахувати, скільком людям ми допомогли. Поки тривають урочистості, близько 100 осіб особового складу ліквідують торф’яні пожежі по районах області. Група піротехнічних робіт виїхала в Кам’янець-Подільський район для знешкодження авіаційної бомби».

Як розповідає старший сапер групи піротехнічних робіт Олег Грибовський, починати роботу було трохи страшно, а тепер кожен виклик – це вже звична справа.

«Коли я вперше прийшов на роботу, хвилювався, трохи боявся. А тепер – це вже звично. Потрібно зберігати стійкість,мужність, виконувати заходи безпеки. Можуть викликати раз в тиждень, інколи й три рази в день. Здебільшого осінню і весною», - каже Олег Грибовський.

Служба порятунку Хмельниччини на сьогодні нараховує понад 1800 працівників. Щоденно і цілодобово 270 із них заступають на варту, вони рятують людей на суші та на воді, ліквідовують пожежі та аварії, насліки надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую