ye-logo.v1.2

Снігурка у клітці та сині пупси. Художник театру ляльок «Дивень» відкрив оригінальну виставку

Культура 2715
Сам маестро пригощає відвідувачів своєї виставки
Сам маестро пригощає відвідувачів своєї виставки. Фото: автора

Крім живописних полотен Михайло Ніколаєв представив ляльки та інсталяції.

Відвідувачі Хмельницького обласного художнього музею давно не бачили такого незвичного відкриття виставки, як «P46RORED ілі» До останнього всіх тримали у коридорі, а коли нарешті двері виставкової зали відчинилися звідти повалив густий дим та залунала музика.
У залі відвідувачів зустрічав сам маестро, головний художник Хмельницького театру ляльок «Дивень» Михайло Ніколаєв, стоячи у тазу у рожевих кроксах. Сам художник та його помічники, одягнені химерними казковими героями, частували усіх алкогольними напоями та закусками, а із великої миски, що стояла у центрі зали, гості пригощалися виноградом та іншими фруктами.

Ляльки Михайла Ніколаєва.


Ляльки Михайла Ніколаєва.

На відкритті було не проштовхнутися. Глядачі ходили від картини до картини, то посміхаючись, то насуплюючи брови, присідали, щоб уважніше розгледіти інсталяції, розміщені на підлозі, фотографувалися із казковими героями...

Казкові герої користувалися шаленою популярністю серед відвідувачів...


...фотографували їх та фотографувалися з ними.

«Художник не має стояти біля картини і щось пояснювати. Все що він хотів сказати, він сказав своєю творчістю. А якщо ви побачите щось своє, прекрасно, - каже Михайло Ніколаєв. - Я художник театру, а тому поєднав тут різні речі: і живопис, і ляльок, і світло, і акторську гру».


Зачудований Михайло Ніколаєв.

До речі, виставка має таку ж оригінальну назву, як і наповнення - «P46RORED ілі». Для когось це незрозумілий набір букв і цифр, однак знавці переконують, що тут багато зашифровано:червоний колір, що домінує на виставці, адреса театру, де творить художник (Проскурівська, 46) та багато іншого.


Крім фарби на картинах зустрічаються незвичні речі, наприклад, сині пупси чи гумові рукавички.

Михайло Ніколаєв – самодостатній художник, він епатує та провокує глядача вступати у гру, правила якої придумав сам. Багатьом його творчість незрозуміла, але митця це не надто обходить. Він робить те, що йому подобається.

Отруйний морський звір.

Хтось вважає, що у своїх полотнах художник заховав глибокий зміст, іншим здається, що він просто іронізує. Його творчістю можна захоплюватися, їй можна дивуватися, її можна не розуміти чи навіть зневажати. Але бути просто байдужим до творчості Михайла Ніколаєва навряд чи вдасться…

Це вони взимку – Дід Мороз і Снігуронька...


...а насправді – Фотограф і Мавпочка.

Персональну виставку художника Михайла Ніколаєва «P46RORED ілі» можна переглянути у Хмельницькому обласному художньому музеї (вул. Проскурівська, 47) до другого жовтня.

У цьому тазу художник зустрічав гостей, потім відвідувачі почали кидати туди дрібні гроші.


Глядачі розглядають інсталяції.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую