ye-logo.v1.2

Посол Канади в Україні обговорив співпрацю із хмельницькими підприємцями

Суспільство 2418

Окрім підприємців, на зустріч прийшли представники громадськості.

Про особливості ринку українського та канадського й можливу співпрацю, сьогодні, 20 вересня, говорили підприємці області із надзвичайним і поважним послом Канади в Україні Романом Ващуком. Загалом, наша область найбільше експортує електротехнічну продукцію, машинобудування, сільгоспродукцію, деревообробні матеріали. Чимало є й інвесторів.

«Я помітив, що у Хмельницького є великий потенціал. Канада робить великі кроки назустріч. Вчора на відкритті парламентської сесії у Канаді була подана на ратифікацію у парламент Угода про зону вільної торгівлі між Канадою та Україною. Ми розраховуємо, що такими темпами вона може вступити в дію на початку наступного року», - розповідає пан посол.

За його словами, угода відкриє доступ українським виробникам до канадського ринку. Обмеження будуть тільки стосовно молочних продуктів та птиці. Каже, в Хмельницькому багатообіцяючий аграрний та текстильний сектор.

«Канадські мережі супермаркетів мають свої домашні бренди. Якщо фірма із України може виготовляти, наприклад абрикосовий джем, для великої канадської мережі супермаркетів - це вже багатомільйонний бізнес. Багато українських виробників поки не представлені на ринку», - додає Роман Ващук.

Учора надзвичайний та повноважний посол Канади в Україні Роман Ващук зустрівся із міським головою Олександром Симчишиним і поклав квіти до меморіалу на честь загиблих у АТО та Героїв Небесної сотні. Також, пан посол оглянув місто, його пам'ятки, відвідав музей фотографії, школу іконопису "Нікош", виставкову залу.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую