ye-logo.v1.2

Майже 200 демобілізованих подолян поїдуть на збори резервістів

Суспільство 2159
Демобілізованих кличуть на збори
Демобілізованих кличуть на збори. Фото: з архіву

Хмельницькі резервісти візьмуть участь у масштабних зборах.

 З 24 вересня 188 резервістів з Хмельницької області залучать до перевірочних зборів. Як зазначає заступник Хмельницького обласного військового комісара Володимир Гучок, такі збори пройдуть з резервістами 24 окремої механізованої бригади, яка дислокується у м. Яворів Львівської області, і триватимуть до 6 жовтня.

«Тактичні навчання бригадного рівня за участю резервістів, які пройшли вже у чотирьох бригадах Збройних Сил України, продемонстрували, що практика доукомплектування бойових бригад резервістами дала очікувані результати. Резервісти показали високу мобілізаційну спроможність, свідоме ставлення до військового обов’язку. Це досвідчені воїни, з досвідом бойових дій», - говорить Володимир Гучок.

Як він пояснює, для резервістів, які будуть залучені на збори, діє система привілеїв та пільг. Зокрема, резервісту компенсується: середньомісячна заробітна плата за той час, що він перебував у військовій частині та гроші за проїзд до військової частини та в зворотному напрямку.

Окрім того, резервісту виплачуються одноразове грошове заохочення за підсумками року (тим, хто виконав програму зборів): від 1600 до 3100 грн.; грошова виплата за 30 діб підготовки.

«Резервісту на весь період виконання обов’язків служби у військовому резерві (час проведення зборів) гарантується: збереження робочого місця; державне страхування, безкоштовне медичне забезпечення, - додає заступник військового комісара. - У підсумку за 10 днів зборів резервіст отримає 700 – 800 грн, за підсумками року, тим хто виконав програму зборів: 1600 – 2800 грн., середньомісячну заробітну плату за той час. що він перебував у військовій частині; одну мінімальну заробітну плату на місяць, якщо на день призову на збори не працює та офіційно зареєстрований у центрі зайнятості населення».

Із закінченням особливого періоду, резервісти звільняються зі служби у військовому оперативному резерві та в добровільному порядку можуть укласти контракт на проходження служби у військовому резерві Збройних Сил України у військовій частині за їх вибором.

Довідково: Зараз в Україні близько 85 тисячі резервістів. Це люди, які вже відслужили один рік за мобілізацією, брали участь в АТО, і тепер їх запрошують на військові збори для підтримання рівня фахової підготовки та підвищення бойового вишколу. За опитуванням, 80% резервістів готові будь-якої миті стати на захист Батьківщини та прибути за викликом до військових частин.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую