ye-logo.v1.2

У Хмельницькому стартував перший форум енергоефективності

Суспільство 2584

Зібрав форум близько 300 учасників.

Сьогодні, 23 вересня, у Хмельницькому стартував «І Форум Енергоефективності міста Хмельницького — 2016». Проводять його в рамках Днів Сталої Енергії. У міській раді анонсують близько 300 зареєстрованих учасників. Серед них голови ОСББ міста, старші будинків, начальники управлінь, директори комунальних підприємств та виробники енергоефективного обладнання. Приймала учасників форуму Хмельницька торгово-промислова палата.

“Це перший форум із енергоефективності, який проводиться в Хмельницькому. Учасники почують, як впроваджувати енергоефективні заходи, де брати на них гроші, з чого починати. Все це дасть можливість економити кошти мешканців будинку. На форумі представлено багато виробників обладнання, банки, комунальні підприємства. Головна проблема у людей — вони не знають порядок впровадження тих чи інших енергоефективних заходів. Наприклад, гроші можна знайти в банку, також, існує міська програма, там трохи інший механізм отримання коштів, але головне - згода більшості співвласників”, - каже керівник ГО “Рада голів ОСББ Хмельницького” і голова одного із ОСББ міста Богдан Малінський.

Каже, що ОСББ, яке очолює він, є енергоефективним. У будинку економне освітлення, та всюди індивідуальне опалення. Наразі відкрите питання щодо утеплення будинку.

На форумі представили спільні роботи викладачів та студентів ХНУ

“Форум — це майданчик, де люди отримають інформацію, яку вони не знають. Існуючий житловий фонд та інженерні мережі системи опалення в будинках старі і нерегульовані. Насправді, є вихід із ситуації, можна системи модернізувати. Дуже популярне слово “термомодернізація” — це комплекс дій, які дозволять людям жити в комфортніших умовах і економити гроші. Це стосується будь-яких будинків. В першу чергу треба створити ОСББ. А далі все за бажанням людей. Є і технічні рішення, і державна програма підтримки енергоефективних заходів”, - розповідає представник однієї із компаній, яка займається  термомодернізацією, Любомир Козак

Впровадження енергоефективних заходів допоможе економити кошти

Представники компанії, яка займається виробництвом систем опалення кажуть, що за допомогою їх обладнання і термомодернізації можна заощадити 60-до 80% коштів, які витрачаємо на опалення будинків та їх експлуатацію. Через те, що більшість будівель не відповідають інвентарним вимогам, втрачаються енергоресурси. Компанія від форуму очікує прямого спілкування із представниками ОСББ і громади, аби розробити алгоритм співпраці.

Запрошені підприємства-виробники енергоефективного обладнання

На форум до Хмельницького приїхав голова держагентства з енергоефективності та енергозбереження Сергій Савчук. Він поділився враженнями від заходу та окреслив здобутки країни у напрямку енергозбереження.

Існуючий житловий фонд та інженерні мережі системи опалення в будинках старі і нерегульовані

“Ми всі разом працюємо над енергетичною незалежність. Це не лише гасло. Пам'ятаємо, коли вся Україна після нового року лише спостерігала, як “Нафтогаз” торгується з “Газпромом”. Перших 2 тижні то тепло відключали або газ обмежували, бо ніяк не могли домовитись. За останніх два сезони країна вже скоротила витарти 7, 2 мільярди кубічних метрів газу”.

На форум приїхав голова держагенства з енергоефективності та енергозбереження Сергій Савчук

Також,в рамках форуму, розкажуть про основні напрямки роботи ресурсного центру підтримки ОСББ, презентують державні Програми з енергоефективності. Презентують банківські продукти на енергоефективні заходи представники державних банків. Свою енергоефективну продукцію продемонструють підприємства.

Серед учасників форуму - голови ОСББ міста, старші будинків, начальники управлінь, директори комунальних підприємств та виробники енергоефективного обладнання.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую