ye-logo.v1.2

Тисячі подолян та іноземні гості відзначають 585-річчя Хмельницького

Суспільство 2538
Хмельничани святкують
Хмельничани святкують. Фото: автора

У центрі міста лунав гімн Євросоюзу.

 Триває святкування Дня міста Хмельницького. Тисячі людей зібралися біля головної сцени біля кінотеатру Шевченка, де виступають мистецькі колективи. Міський голова вже привітав містян і гостей зі святом, зазначивши, що 585 – це символічна дата, бо така проба золота.

«Це символічно, бо одним із кольорів нашого міста є золотий колір. 585 років тому на берегах Бугу з’явилося маленьке поселення, і з того часу воно виросло у велике успішне місто. За цей час воно змінювалося багато разів, і сьогодні ми пишаємося, що є хмельничанами. Хмельницький рідний для нас тим, що усіх нас об’єднав. Я переконаний, що кожен хмельничанин пишається своїм містом, і кожен з нас має робити все, щоб воно ставало все кращим», - сказав Олександр Симчишин.

Хмельничанам вручили подяки і подарунки за внесок у розвиток міста. Також привітати Хмельницький приїхали представники міст-побратимів з Польщі, Болгарії, Литви. Після гімну України на площі зазвучав і гімн Євросоюзу. Іноземці привітали Хмельницький з Днем міста. Бажали якнайшвидше отримати мир у країні.

Представники міст-побратимів привітали хмельничан

Окрім 585-річниці з часу першої писемної згадки про м.Плоскирів, нині – Хмельницький, відзначаємо також 450 років з часу надання місту Магдебурзького права. З цієї нагоди «Укрпошта» випустила 400 тисяч художніх конвертів із зображення приміщення мерії. Міський голова і голова обласної ради «погасили» їх на вулиці Проскурівській.

Спецпогашення увілейного конверта

«Сьогодні проводилося ювілейне спецпогашення цих конвертів, які розійдуться по всьому світу і займуть почесні місця в колекціях філателістів», - зазначив виконувач обов’язків директора хмельницької дирекції «Укрпошти» Микола Буря.

Такий конверт розійдеться світом і популяризуватиме Хмельницький

У місті тривають святкові заходи, попереду ще багато цікавого. Зокрема свято для дітей відбувається зараз у парках імені Франка та Чекмана. У міському будинку культури зіграють концерт дружби. А ввечері біля ТЦ «Дитячий світ» влаштують 3D-шоу. Детальніше читайте тут.

Перед іноземцями виступили місцеві колективи

Мер привітав захисників

Олександр Симчишин вручив відзнаку "Почесний громадянин міста" Віктору Барбалюку

На урочистості прийшли тисячі людей

У першому ряду сиділи військові

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую