ye-logo.v1.2

У нардепа Лабазюка продемонстрували, як він «не голосував» за нелегітимність російської Держдуми

Політика 2802
Виявляється, що Держдуму РФ не визнали не 264 депутати, а 272
Виявляється, що Держдуму РФ не визнали не 264 депутати, а 272. Фото: rbc.ua

Прес-служба народного депутата оприлюднила документ, який Сергій Лабазюк підписав одразу ж після голосування.

Ще 20 вересня українські парламентарі прийняли «Постанову про Заяву Верховної Ради України з приводу невизнання Україною легітимності виборів до Державної Думи Федеральних Зборів Російської Федерації сьомого скликання, їх результатів та правових наслідків, та відповідно, складу, повноважень, актів та рішень Державної Думи Федеральних Зборів Російської Федерації сьомого скликання». Тоді, як ми вже повідомляли, за цю постанову «за» проголосували 264 обранці.

Депутати від Хмельниччини Роман Мацола, Сергій Мельник, Володимир Мельниченко, Андрій Шинькович, а також Олександр Ксенжук проголосували «за», Олександр Герега та Віктор Бондар були відсутніми, а Сергій Лабазюк не голосував. Щоправда, тоді прес-служба Лабазюка повідомила, що в Сергія Петровича не спрацювала картка і він вже написав заяву, щоб його голос зарахували як «за».

Утім, один із читачів cайту «Є» в рубриці «Наркор» повідомив про те, що колега Сергія Лабазюка по депгрупі «Воля народу» Сергій Мельничук в ефірі каналу «112» заявив, що обранець з Хмельниччини не проголосував, бо… в цей час давав інтерв’ю одному з телеканалів.

«Був запис коментаря по аграрному дню. У Верховній Раді оголошують: «Шановні депутати, зайдіть у залу, бо зараз буде важливе голосування». І, Сергій Петрович, почувши це, побіг до зали, - каже прес-секретар Сергія Лабазюка Ольга Смалюхівська. – Він вставив картку, натиснув на кнопку «за» і голосування завершилося. Кнопка не спрацювала. Тому одразу ж була написана заява на ім’я Голови Верховної Ради України, щоб його голос зарахували, як «за».

Копія заяви Сергія Лабазюка щодо голосування за проект постанови №5135

Між іншим, на сайті Верховної Ради України в поіменному голосуванні за постанову №5135, з’явилася інформація про надходження заяв іще 8 нардепів, які попросили зарахувати їх голос, як «за». А ось Денис Дзендзерський навпаки написав заяву з проханням не зараховувати його результат голосування (а система зарахувала його голос, як «за»), так як він був відсутній.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую