ye-logo.v1.2

На Хмельниччині викрили незаконні схеми легалізації деревини, вартість якої перевищує 45 мільйонів гривень

Кримінал 1737
Слідчі дії у кримінальному провадженні тривають
Слідчі дії у кримінальному провадженні тривають. Фото: pravda.press

Порушення виявила прокуратура області.

Службові особи одного з лісогосподарських комунальних підприємств Хмельниччини упродовж 2015-2016 років, діючи в інтересах суб’єктів господарювання, створювали умови для легалізації лісопродукції. У прокуратурі кажуть, що цими діями вони спричинили державі тяжкі наслідки, тому за матеріалами УСБУ в області, зареєстрували кримінальне провадження за частиною 2 статті 366, частиною 2 статті 364 КК України.

“Службові особи підприємства підробили товарно-транспортні накладні на реалізацію понад 19 тисяч кубометрів лісоматеріалів,  орієнтовною вартістю 35 мільйонів гривень, з дерев особливо цінних порід як власних.  Це дало можливість експортерам отримати сертифікати про походження лісу з комунального підприємства, провести їх митне оформлення та незаконно вивезти за межі митної території України. 30 вересня проведено 5 санкціонованих обшуків у службових приміщеннях комунального підприємства та помешканнях його працівників. Під час обшуків вилучено низку документів щодо можливої незаконної реалізації лісоматеріалів”, - повідомляють у прокуратурі області.

За такими фактами прокуратура зареєструвала три кримінальні провадження. Встановлено, що внаслідок незаконних дій службових осіб лісогосподарських підприємств за межі країни незаконно вивезено понад 27 тисяч кубометрів лісоматеріалів, вартість яких перевищує  45 мільйонів гривень.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую