ye-logo.v1.2

На виїзді з Хмельницького розпочався страйк аграріїв На правах реклами

Суспільство 3388
Аграрії збираються біля показника Хмельницький
Аграрії збираються біля показника Хмельницький. Фото: автора

У столиці - під стінами парламенту, а у Хмельницькому - на виїзді з міста, аграрії висувають свої вимоги до влади.

Десятки тракторів з різних куточків області з’їжджаються до знаку «Хмельницький», який розташований при в’їзді до обласного центру зі сторони Вінниці. Так розпочинається страйк аграріїв, який відбувається у ці хвилини не лише в нас, а й в інших обласних центрах та під стінами парламенту.

Сергій Іващук, голова обласної організації Аграрної партії України каже, що на страйк вийшли за кожного українця, адже сьогодні аграрії заробляють для країни кожен другий долар і кожну третю гривню. Від них залежить стабільність економіки, ціни в супермаркеті, курс долара. Але за неповних два роки влада у 41 раз підвищила податкове навантаження на аграрія.

За словами аграріїв, якщо сьогодні не відстояти вимоги страйку, то завтра ми будемо купувати літр молока на 8 гривень дорожче, ніж сьогодні, м’ясо – на 40 гривень, а хліб – на 4 гривні дорожче.

«Люди бояться нових цін на продукти. Ми розпочали великий проект «Перший національний кооператив». Людям у селі дали роботу. Мешканцям міст - доступні ціни на молоко, хліб, м’ясо. Робилося це без державних грошей, в тому числі за рахунок спецрежиму ПДВ, який давав кошти на розвиток. Тепер все це під загрозою знищення, – каже Сергій Іващук. – Не буде виробника – будуть високі ціни на головні продукти харчування! У мене одне пояснення! Людей роблять бідними, щоб потім відібрати у них останнє — землю. Ми кажемо, що кріпаками не будемо! Ми кажемо: «Ні зростанню цін!» - і забезпечимо доступні ціни, якщо нам не заважатимуть. Дайте закон 3851-1 і поверніть оподаткування, яке діяло до 1 січня 2015. Та більше не заважайте».

Олег Білявець, разом із аграріями озвучують вимоги аграріїв на виїзді із Хмельницького.

За словами голови обласного страйкового комітету Аліма Міщука, аграрії вимагають не лише повернути систему оподаткування аграрного сектору, яка діяла до 1 січня 2015 року, як найбільш придатну для стимулювання аграрного виробництва в умовах браку інвестиційних коштів та високої інфляції, а й накласти мораторій на продаж землі.

«Як мінімум він має діяти ще 5 років, - пояснює Алім Володимирович. – За цей час потрібно провести роз’яснювальну роботу серед людей, а потім і референдум. Саме народ України повинен визначити, що можна продавати українську землю».

Сергій Іващук під стінами парламенту теж озвучує вимоги аграріїв. 

Марія РОСЕЦЬКА

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую