ye-logo.v1.2

Через незаконне використання землі в Хмельницькому районі держава зазнала збитків на понад 780 тисяч гривень

Кримінал 1322
Земельні ділянки, загальною площею 1450 га, використовували незаконно
Земельні ділянки, загальною площею 1450 га, використовували незаконно. Фото: з архіву

Земельні ділянки використовували для виробництва сільськогосподарської продукції.

 Хмельницька місцева прокуратура виявила факт неправомірного користування великою площею земель сільськогосподарського призначення.

“У 2012 році між державним та приватним підприємствами укладено договір про виробництво сільськогосподарської продукції. Службові особи вказаних підприємств, діючи за попередньою змовою в період 2012-2013 років незаконно використовували земельні ділянки, загальною площею 1450 га, для виробництва сільськогосподарської продукції, визначивши занижений розмір орендної плати», - зазначають в прокуратурі.

Як повідомив керівник Хмельницької місцевої прокуратури Валерій Заяц, зазначені дії потягли за собою тяжкі наслідки у вигляді ненадходження до бюджету орендної плати в розмірі понад 780 тисяч гривень.

Рішенням Вищого господарського суду України вищевказаний договір визнано недійсним. Окрім того, за вказаним фактом, 30 вересня поточного року місцевою прокуратурою внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України. Слідство триває.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую