ye-logo.v1.2

Хмельницькі студенти-правники влаштували флешмоб на головній площі міста

Суспільство 2577

Таким чином студенти відзначили 450-річницю надання місту Магдебурзького права.

Ще 29 вересня, Хмельницький відзначав ювілейну 450-ту річницю з часу надання місту Магдебурзького права. З цієї нагоди головне територіальне управління юстиції у Хмельницькій області ініціювало проведення флешмобу на майдані Незалежності. Але тоді свято перенесли через 75-ті роковини Бабиного Яру.

Тому сьогодні, 6 жовтня, на головній площі міста знову зібрались студенти-правники найбільших "вишів" Хмельницького, аби таки провести святковий флешмоб. Тривав він всього кілька хвилин. Хлопці і дівчата утворили серце, всередині якого склали напис “450 років Магдебурзькому праву”.

“Сьогоднішнє свято стосується 450-річниці надання Магдебурзького права нашому місту. Ми готувались до його відзначення минулого четверга, але його перенесли з певних причин. Я думаю, що сьогодні в нас все вдалося. Ця дата дуже важлива для нас і знакова”, - розповідає студент Андрій.

 

У флешмобі взяли участь студенти-правники

“Флешмобом хотіли зібрати студентів-правників і показати нашу згуртованість. А надання Магдебурзького права нашому місту це дуже вагомий момент в історії. Наше місто треба любити і поважати. Готувалися майже місяць. Зовсім не засмутились через те, що подію перенесли, з розумінням поставились”, - зазначає учасниця флешмобу Богдана.

Студенти утворюють серце

За словами Зоряни Давидчук, начальника Управління реєстрації нормативно-правових актів, правової роботи та правової освіти управління юстиції області, містяни, на жаль, мало знають про таку знакову для міста подію. Цим флешмобом хотіли привернути увагу городян.

Минулого тижня цей флешмоб не відбувся

“Флешмоб організований головним територіальним управління юстиції у Хмельницькі області з нагоди відзначення 450-річчя надання місту Магдебурзького права, - зазначає Зоряна Давидчук. - В суботу, 8 жовтня, святкуватимемо День юриста, а у флешмобі взяли участь студенти-правники”.

У флешмобу була своя публіка

Додає, що цьогоріч було прийнято постанову Верховної Ради про відзначення свята на такому рівні.

Студенти кажуть, що надання місту Магдебурзького права значно вплинуло на його історію

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую