ye-logo.v1.2

Експорт товарів з Хмельниччини до Росії зменшився на чверть

Економіка 1806
З Хмельничччини експортували 460 тисяч тонн товарів
З Хмельничччини експортували 460 тисяч тонн товарів. Фото: корреспондент.net

РФ увійшла в п’ятірку країн, куди область експортує найбільше товарів.

 Упродовж дев’яти місяців 2016 року загальний експортний товарообіг виробленої на Хмельниччині продукції досяг 3 мільярдів 484 мільйонів гривень. Як зазначають фіскальники, порівняно з відповідним періодом 2015 року це більше на 8 відсотків.

У фіскальній службі області розповідають, що весь експорт за цей період становлять 460 тисяч тонн, що на третину перевищує показник минулого року.

«У п’ятірку основних торговельних партнерів Хмельниччини увійшли Польща, Росія, Великобританія, Нідерланди та Молдова. Вартість експортованих товарів до Польщі склала 780 мільйонів гривень. Традиційно західні сусіди найбільше купували подільський мед, кукурудзу, чорницю, кабелі та санітарно-технічні вироби», - додають у відомстві.

Росіяни ж купили у представників підприємництва області товарів на 551 мільйон гривень, що становить 16 відсотків від загальної вартості експортованих товарів у поточному році. Як зазначають у фіскальній службі тут спостерігається зменшення реалізації на чверть у порівнянні з минулим роком. До основних експортованих товарів належали трансформатори, полевошпатна сировина, плівка з пластмаси, котли сталеві та санітарно-технічні вироби.

Шкала вартості експортованих товарів до Великобританії, Нідерландів та Молдови коливається від 370 до 200 мільйонів гривень. Основну питому вагу закордонного продажу тут склали солод, насіння олійних культур, лічильники подачі газу, лісоматеріали, сухе молоко, очерет для будівельних робіт, цвяхи та прокат плоский з вуглецевої сталі.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую