ye-logo.v1.2

До Кам'янця-Подільського з'їхалися театрали з усієї України

Культура 2366
У програмі фестивалю різноманітні майстер-класи, творчі зустрічі, перфоманс під відкритим небом та дитячі вистави
У програмі фестивалю різноманітні майстер-класи, творчі зустрічі, перфоманс під відкритим небом та дитячі вистави. Фото: автора

Вчора в місті стартував театральний фестиваль.

 У Кам’янці-Подільському 14 жовтня стартував ІІ театральний фестиваль «Комора Фест». Триватиме він до 17 жовтня у РЦКМ «Розмай». Участь в ньому беруть колективи з Києва, Дніпра, Одеси, Рівного, Шостки, Полтави, Чернівців, Нововолинська, Хмельницького.

Другий відкритий театральний фестиваль проводиться серед аматорських театральних колективів з метою підтримки та розвитку творчих стосунків між театральними колективами. Організаторами є Кам’янець-Подільська театр-студія «Тандем» і його режисер Галина Коротенко.

«Ми вже вдруге зустрілися з надзвичайно творчими людьми, з дуже цікавими колективами з усіх куточків України, аби чудово провести чотири дні на театральному фестивалі, від якого очікують багато цікавих зустрічей, гарних вражень і емоцій», - сказала під час відкриття начальник відділу культури та туризму РДА Алла Бец.

Організатори і учасники театрального фестивалю «Комора Фест»

«У нашому місті немає професійного театру, тому ми, аматори, зібралися і вирішили організувати театр «Тандем», захистили звання народного і вирішили поїхати подивитись, як інші люди живуть, як проводять фестивалі. Нам дуже сподобалося, що на такі заходи приїжджає багато людей, які так само хворіють театром, як і ми. Тоді і виникло бажання, щоб у Кам’янці теж таке було, щоб до нас приїжджали люди з різних куточків України, щоб наш глядач потроху звикав до справжнього професійного театру. Ми витягуємо на своїх плечах від декорацій і до костюмів, все базується на великій любові до театру», - говорить Галина Коротенко.

Комедія «На перші гулі» народний театр «Авантюра» з м. Нововолинськ

Як вона зауважує, фестиваль «Комора Фест» планує вихід на міжнародний рівень, щоб залучити колективи з інших країн для порівняння і обміну досвідом.

Гості фестивалю студія «Колорит»

Надія ГАНЧУК, студентка ІІІ курсу,
Кам'янець-Подільського національного університету імені І. Огієнка.

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую