ye-logo.v1.2

В обласному центрі виявили 22 підприємці, які працювали без державної реєстрації

Економіка 1719
Однією з проблем економічного розвитку міста залишається виплата підприємцями найманим працівникам «тіньових» зарплат
Однією з проблем економічного розвитку міста залишається виплата підприємцями найманим працівникам «тіньових» зарплат. Фото: ch.sfs.gov.ua

Однією з проблем економічного розвитку міста залишається виплата підприємцями найманим працівникам «тіньових» зарплат.

Бюджет Хмельницького за дев’ять місяців цього року виконано на 104,2%. Про це повідомляють у прес-службі податкової інспекції міста. Лише бізнесмени цьогоріч сплатили в місцеву казну майже у півтора рази більше податків, аніж у такий же період минулого року.

“Проте однією з найактуальніших проблем у питанні економічного розвитку міста залишається виплата підприємцями своїм найманим працівникам «тіньових» зарплат. Як показала практика, ситуацію істотно не покращило навіть зниження навантаження на фонд оплати праці. Нагадаємо, що з початку року розмір ЄСВ для роботодавців було знижено майже вдвічі – з 41 до 22%. Аби спонукати роботодавців дотримуватися вимог трудового законодавства, податківці у складі спеціальних робочих груп в інспекції та міській раді чи в індивідуальному порядку  проводять співбесіди з представниками бізнесу. Лише у ІІІ кварталі додатково було оформлено 946 найманих працівників. Завдяки цьому в поточному році додатково надійшло 365,5 тисячі гривень ПДФО та 459,3 тисячі гривень ЄСВ”, - повідомляють податківці міста.

За їх словами, у поточному році проведено 52 документальних та фактичних перевірок фізичних осіб – підприємців, виявлено 166 неоформлених найманих працівників та підтверджено виплату заробітної плати у «конвертах» у сумі 497,1 тисяч гривень.

“Порушникам донараховано разом із штрафними санкціями 403,9 тисяч гривень, у тому числі 164 тисячі гривень ПДФО та 239,9 тисячі гривень ЄСВ. Суми донарахувань у юридичних осіб склали понад 1,1 мільйона гривень. До того ж в ході цих заходів було виявлено 22 осіб, які займались підприємницькою діяльністю без державної реєстрації. Загалом протягом дев’яти місяців поточного року у Хмельницькому укладено трудові угоди з 1426 працівниками, а також 829 громадян залучено до державної реєстрації як суб'єктів господарської діяльності”, - додають у податковій інспекції Хмельницького.

Що ж до сплати єдиного соціального внеску, то за цей період хмельничани сплатили його в сумі 720,7 тисячі гривень. Зрештою, розрив між минулорічним та цьогорічним показниками сплати ЄСВ з місяця в місяць зменшується, що є свідченням часткового виходу бізнесу з «тіні».

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую