ye-logo.v1.2

Деякі хмельничани платитимуть за газ удвічі більше!

Суспільство 2973
Віталій Рейда каже, що в 130 будинках, де встановили лічильники, в середньому, люди економлять на опалті за газ 5 відсотків, ніж без лічильника
Віталій Рейда каже, що в 130 будинках, де встановили лічильники, в середньому, люди економлять на опалті за газ 5 відсотків, ніж без лічильника. Фото: автора

Їм збільшили норми споживання, оскільки ті відмовилися ставити загальнобудинковий лічильник на блакитне паливо.

Не хочете, аби в багатоповерхівці, в якій мешкаєте, поставили прилад обліку газу, тоді будете платити більше. Саме в такій ситуації вже опинилися мешканців трьох будинків Хмельницького. На черзі ще 45 багатоповерхівок!

«Цього року ми встановили понад 130 загальнобудинкових приладів обліку газу. Плануємо встановити більше 400. Але не всі мешканці будинків погоджуються на встановлення лічильників, -каже Віталій Рейда, заступник голови правління ПАТ «Хмельницькгаз». – А тому в нас є всі законні підстави змінити їм норми споживання газу для розрахунку. Так, за вересень мешканці трьох будинків мають платити не за 4,4 кубічних метри газу за одну людину, а 9,8. За такою ж нормою за жовтень платитимуть ще 45 будинків. Ми вже підготували повідомлення для мешканців цих будинків та направляємо їм».

Що це означає? Хмельничани, які використовують лише газову плиту та відмовили газовикам, щоб на їхній будинок встановили загальний лічильник на газ, платитимуть не 30,27 гривень за одну людину, яка зареєстрована в квартирі, а понад 67 гривень! Слід зауважити, що це не стосується квартир, в яких є лічильники на газ.

Зауважимо, що встановлення загальнобудинкових лічильників на газ – безкоштовно. А все через те, що ця «послуга» закладена в тариф. Мешканці будинків, в яких встановлені такі лічильники, в будь який момент можуть увстановити собі прилад обліку газу в квартирі та сплачувати за його показниками, а не загальнобудинковими. Щоправда, за такий лічильник та його встановлення доведеться платити з власної кишені. У середньому купівля та встановлення лічильника на газ у квартирі обійдеться 3000 гривень.

Коментарі:

Игорь Шулаков 22.10.2016 10:05

Морда жидовская !!!

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую