ye-logo.v1.2

Потап і Настя Каменських скасували концерт у Хмельницькому через «криваву» акцію протесту

Суспільство 11667
Зовні і всередині приміщення облили кров
Зовні і всередині приміщення облили кров'ю. Фото: автора

Приміщення розважального закладу «СВ» закидали яйцями та залили кров’ю.

 У Хмельницькому відомі артисти Потап і Настя Каменських були змушені скасувати концерт в СВ-клубі через акцію протесту. Близько сотні активістів прийшли під приміщення розважального закладу і закидали його яйцями та залили кров’ю.

Крім того, біля входу в приміщення розкидали димові шашки, петарди та гільзи з передової. Як зауважили патрульні, пішов у хід і  газ із балончиків. За словами очевидців, власник закладу Віктор Вікарчук був змушений відмінити виступ артистів, яких ніхто навіть не побачив. В адміністрації закладу обіцяли відшкодувати кошти тим, хто придбав квитки на концерт.

«Настя і Потап навіть після анексії Криму висловлювали подяку Росії за те, що їх приймають від імені всього українського народу. Ми вважаємо все це неприйнятним. Проекти Потапа активно виступають до сьогодні в Росії. Вся музика дуету російськомовна, а «руський мір» закінчується там, де і руський язик. Приїжджаючи сюди, вони поширюють його тут. Ми не хочемо війни, «руського міру», в нас є своя музика і своя мова», - пояснив учасник акції Дмитро.

Активісти помістили перед СВ стенд з портретами загиблих у зоні АТО земляків і вигукували «Позорники купили білети!» та «Не годуй собак Кремля!». Біля входу в приміщення розкидали «кістки» з кров’ю, натякаючи на відомий хіт «Стиль собачки».

На місце події приїхали поліцейські, за громадським порядком слідкувало аж 6 екіпажів патрульних та правоохоронці з міськвідділу поліції. Вдалося затримати неповнолітнього, який розпилював газ, але незабаром його відпустили.

Серед активістів були представники ВО "Свобода", Автомайдану, Правого сектору, Самооборони, навіть депутат обласної ради, заступник міського голови і керівник одного з управлінь міськради.

Як повідомили в поліції, розглядається питання щодо внесення до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомостей за ч.4 статті 296 Кримінального кодексу України "Хуліганство". Наразі із заявами про отримання тілесних ушкоджень у ході сутички до поліції ніхто не звертався.

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую