ye-logo.v1.2

Народний депутат із групи «Воля народу» Сергій Лабазюк переконаний у необхідності удосконалення системи е-декларування На правах реклами

Політика 2116

Про це він заявив в інтерв’ю одному з телеканалів.

На його думку, реакція суспільства на е-декларації є очікуваною і прогнозованою.

«Сама система е-декдарування мала встановити довіру між суспільством і владою, але на ділі сталося протилежне. Певні речі, які позаписували чиновники в деклараціях, перетворюють цей процес на клоунаду. Зрозуміло, що прості люди, більшість з яких в країні живуть на мінімальну та середньою заробітні плати, вже другий тиждень підряд шоковані тим, що понаписували деклараціях деякі чиновники», - зазначив нардеп.

Він не бачить перешкод, аби відповідні структури зайнялися перевіркою деяких доходів чиновників, адже всі інструменти для цього є.

«Бо з одного боку ні для кого не секрет, що багаті люди мають мільйонні статки. Але якщо ти маєш пояснення тому, звідки ти взяв ці гроші, як ти їх заробив, якщо ти сплачуєш справно податки – це одне.

Але інше, коли в тебе сотні тисяч доларів готівки, кілька квартир, дач в Європі, парк дорогих авто і перший запис в трудовій – чиновницька посада. Тоді це, звісно, ні в які рамки не вкладається і абсолютно нормально, коли це викликає обурення в простих людей», – наголосив Сергій Петрович.

При цьому він додав, що е-декларації – це, по суті, експеримент, бо насправді такого обсягу публічного декларування немає в жодній країні світу.

«Там доступ до доходів народних обранців передусім є для правоохоронних структур, а потім для журналістів та суспільства”, – додав Сергій Лабазюк.


Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую