ye-logo.v1.2

Хмельничан запрошують в середу написати радіодиктант національної єдності

Суспільство 2354
Диктант написати може кожен охочий
Диктант написати може кожен охочий. Фото: автора

Пропонують збиратися родиною чи колективом.

 У День української писемності та мови, 9 листопада, хмельничан запрошують долучитися до написання 16-го радіодиктанту національної єдності. Акція має на меті об’єднати усіх небайдужих навколо українського слова.

Для того, щоб стати учасником, окрім бажання, необхідно мати аркуш паперу, ручку, радіоприймач, комп‘ютер, планшет або телефон з виходом в Інтернет. Об 11 годині на Першому каналі Українського радіо почнеться радіопрограма, присвячена акції: йтиметься про історію радіодиктанту, його учасників, умови написання, а об 11:30 прозвучить власне текст. Диктуватиме доцент Київського університету ім. Б.Грінченка Олександр Авраменко.

Усіх охочих запрошують не лише долучитися і написати диктант, але й стати своєрідними співорганізаторами акції: створити свій власний осередок диктанту – зібратися родиною, колективом чи організувати написання у закладі, де ви працюєте або навчаєтеся. Можна відправити роботу на Українське радіо для перевірки, а можна дочекатися, поки текст з’явиться на сайті чи буде підбито підсумки в прямому ефірі, та перевірити власноруч.

Цю унікальну акцію Національна радіокомпанія України започаткувала ще у 2000 році. Відтоді щороку українці – від великого до малого – можуть взяти участь у написанні радіодиктанту та з’ясувати, наскільки добре знають рідну мову, а ще – продемонструвати солідарність з усіма, хто любить і шанує рідне слово, хто хоче, щоб українці спілкувалися українською мовою і зберегли її для нащадків.

Паперові листи треба надсилати на адресу Хрещатик, 26, Київ – 1, 01001; електронні – [email protected].

У випадку паперових версій, перевірятимуться лише диктанти, надіслані 9 і 10 листопада (за поштовим штемпелем). Електронні листи мають містити відскановані чи сфотографовані копії написаних від руки диктантів і бути надісланими не пізніше 12.00 10 листопада.

Долучайтеся до сторінки радіодиктанту у Facebook: www.facebook.com/dyktant

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую