ye-logo.v1.2

«Сходи з коханою до мамолога»: хмельничанок закликають боротися із раком грудей за допомогою профілактики

Здоров'я 2871
Всеукраїнський день боротьби з захворюванням на рак молочної залози 20 жовтня
Всеукраїнський день боротьби з захворюванням на рак молочної залози 20 жовтня. Фото: naiu.org.ua

Щорічні профілактичні огляди повинні проводитись постійно, але часто жінки нехтують ними.

 Лише за останній рік в Україні кількість хворих на рак грудей. взятих на облік, зросла на чотирнадцять тисяч. У нашій області цьогоріч захворіли на чотириста тридцять п’ять жінок більше. Як наголосив під час круглого столу з питань профілактики раку молочної залози директор департаменту охорони здоров’я Хмельницької ОДА Яків Цуглевич, на першому місці має бути самосвідомість людини. Адже профілактика, рання діагностика та вчасне лікування продовжать пацієнтці життя.

Багато людей навчилися жити з таким діагнозом і допомагають іншим у боротьбі з хворобою. Однак, на думку медиків, профілактика раку часто є єдиним дієвим методом боротьби з ним. У Хмельницькому обласному онкологічному диспансері додають, що саме профілактикою подоляни переймаються рідко.

Яків Цуглевич зауважив, що цифровий мамограф, встановлений в обласному онкодиспансері, уже відпрацював свій ресурс. Відтак з обласного бюджету виділено 4,5 млн. грн. для закупівлі сучасного цифрового маммографа. Крім того, додатково у І-му півріччі виділено 3 млн. грн. на придбання хіміопрепаратів. 5,5 млн. грн. передбачено на перезарядку рентгенологічного обладнання, а також близько 2 млн. – на капітальний ремонт хіміотерапевтичного відділення.

Фахівці запевняють, що перша стадія захворювання дає можливість повністю вилікувати всіх жінок

Головний лікар Хмельницького обласного онкологічного диспансеру Леонід Бриндіков додає, що онкологічні хвороби щороку молодшають. Натомість вартість лікування – зростає. Хоча нині І-ІІ курс хіміотерапії практично всі пацієнти ХООД отримують за бюджетні кошти.

За словами лікаря-мамолога Хмельницького обласного онкологічного диспансеру Гаррі Дробнера, своєчасне звернення і лікування у понад 90% випадків дозволяє людині повністю одужати. За останній час в області дещо зменшилась кількість занедбаних випадків, що не може не радувати фахівців. Перша стадія захворювання дає можливість повністю вилікувати всіх жінок.

Гаррі Дробнер каже, жінкам які схильні до спадкової хвороби, необхідно щорічно проходити огляд

Фахівці наголошують, що жінка в першу чергу має полюбити себе. Проте, крім самої жінки, про її здоров’я повинен дбати й чоловік. Кілька років київський портал «Онко» проводить інформаційний проект «Чоловіки проти раку грудей». Цю соціальну ідею вже підтримали українська збірна по футболу, відомі телеведучі та поліцейські.

 

Коментарі:

МРТ КТ Хмельницький 18.05.2017 22:32

https://xn----ttbeqkc.xn--j1amh/ Медичний центр МРТ КТ Ультрадіагностика 0671200165 або 654065

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую