ye-logo.v1.2

На Хмельниччині знову оголосили карантин через африканську чуму

Суспільство 3054
В осередку захворювання вживаються заходи з локалізації та недопущення поширення збудника АЧС
В осередку захворювання вживаються заходи з локалізації та недопущення поширення збудника АЧС. Фото: karpatskijobjektiv.com

Зареєстровано загибель 16 свиней.

 У приватному секторі за один кілометр смт Нова Ушиця зареєстували спалах африканської чуми свиней.

«В особистому підсобному господарстві громадянки, яка проживає в смт. Нова Ушиця 7 листопада зареєстрували загибель 16 голів свиней. Всього в господарстві утримувалося 20 голів свиней. При дослідженні відібраних проб встановлено діагноз на африканську чуму свиней», - повідомили в управлінні Держпродспоживслужби України.

З метою координації дій відбулося засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Новоушицькій райдержадміністрації. Відповідні служби вживають заходів щодо ліквідації та недопущення розповсюдження захворювання.

За результатами засідання, вирішили оголосити карантин і встановити зону захисту, яка безпосередньо межує з епізоотичним осередком (не менше З км) смт. Нова Ушиця,с. Філянівка, с.Каскада; встановити зону нагляду, яка оточує межі зони захисту від епізоотичного осередку в радіусі не менше 20 км, в яку входять 28 населених пунктів Новоушицького району.

Подія класифікується як надзвичайна ситуація природного характеру, пов’язана з окремим випадком екзотичного та особливо небезпечного інфекційного захворювання сільськогосподарських тварин.

Нагадаємо, у жовтні спалах африканської чуми зафіксували у Летичеві. На господарстві в чоловіка загинуло 8 свиней.

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую