ye-logo.v1.2

То мова важлива, чи ні? Як читачі сайту ставляться до квотування української музики на радіостанціях

Культура 1954
Фото: gazeta.ua

Протягом трьох днів ми опитували наших читачів «Як вони ставляться до квот на українську музику в радіоефірах».

Кількість голосів протягом цього часу за варіанти відповіді «Музика має бути якісною і не важливо якою мовою» та «Правильно, треба слухати тільки українську музику» були майже однакові. Але сьогодні результати показали, що майже 48% читачів сайту «Є» вважає, що слухати варто лише українську музику. Трохи більше 34% вважають, що музика має бути якісною і не важливо якою мовою.

Відносно мало таких, які вважають, що «українські виконавці не створюють стільки музики, щоб заповнити ефір». Таких серед тих, хто проголосував менше 10%.

Байдужими до усіх цих «квотних» перепалок виявилися близько 2% із тих, хто проголосував. Вони вказали, що їм «байдуже, вони слухають все, що грає».

Окремі читачі пропонували свої версії. Одні переконували, що «треба слухати англомовнку музику», інші – що для них «українські митці не продукують цікавий музичний продукт».

Більшість же зазначили, що впровадження квот саме зараз є дже доречним, а українська музика повинна обов'язково бути в ефірі.

«Треба слухати якісну музику. В тому числі і україномовну. Саме в такому порядку», – зазначив один із читачів.
Нагадаємо, Закон, який зобов'язує радіостанції транслювати в ефірі не менше як 35% україномовних творів, набув чинності 8 листопада.

Що думають про квотування люди, які живуть музикою і з музикою, читайте за посиланням.

До речі, неоднозначну реакцію у соцмережах викликало інтерв’ю із програмним директором радіостанції, який заявив, що «закон про квоти української музики вбиває радіо як бізнес».
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую