ye-logo.v1.2

Мило з меду та молока, шампунь із кропиви та шавлії готує кам’янчанка Яна Шутяк

Суспільство 4451
«Календула збагачує мило, робить його одним із найкращих засобів по догляду за шкірою», — каже Яна Шутяк.
«Календула збагачує мило, робить його одним із найкращих засобів по догляду за шкірою», — каже Яна Шутяк.. Фото: автора

Вже декілька років поспіль дівчина займається виготовленням косметичних засобів із натуральних інгредієнтів

Кам’янчанка навіть відкрила власну студію-майстерню, в якій втілює в життя всі свої креативні ідеї. Тверді шампуні, соляні бомбочки для ванни, трав’яні настоянки, креми та мазі... Основний наголос Яна робить на мило ручної роботи з різноманітними корисними добавками та навіть фотокартками. В арсеналі миловарочки мило на меду з квітковим пилком та стільниками, на травах, на молоці, із морською сіллю, імбиром та цілющими глинами, з меленими зернами кави, кокосовою стружкою, зародками пшениці та ароматичними оліями. Більше того, фантазія дівчини настільки багатогранна та безмежна, що своїм виробам вона надає найнесподіваніші форми. До прикладу, у неї є мило у вигляді метеликів, різних звіряток, квітів і навіть мобільних телефонів. А які тістечка, тортики та десерти! Не всі справжні кондитерські вироби виглядають так апетитно, як їх «мильні побратими». В середині можуть бути багатошарові об’ємні візерунки, різноманітні сухоцвіти, березові бруньки чи природня мочалка Люфа. Величезна палітра кольорів, текстур та ароматів. Проте об’єднує їх одне — абсолютна натуральність.

В арсеналі миловарочки мило на меду з квітковим пилком та стільниками, на травах, на молоці, із морською сіллю, імбиром та цілющими глинами.

Ромашка, календула та мед зроблять шкіру оксамитовою та ніжною
«Мило ручної роботи — це не лише естетичне задоволення, але й ефективний засіб для догляду за тілом, — каже пані Яна. — Тому до вибору такого необхідного предмету особистої гігієни слід підходити скрупульозно. До прикладу, для сухої шкіри підійдуть такі добавки як молоко, мед, прополіс, квітковий пилок, сухоцвіт календули, мелене насіння льону. Для жирної — кориця, скраб кави, абрикосової кісточки, сухоцвіт ромашки, лаванда, мелені ягоди ялівцю. Нормальна шкіра буде вам вдячна за мило з додаванням какао, муміє, ромашки, календули тощо. Ромашка взагалі універсальна рослина. При частому використанні мила, збагаченого екстрактами та витяжками із цієї квіточки, шкіра стає оксамитовою, ніжною, зникають подразнення й висипання. Ромашка добре загоює дрібні ранки й подряпини на шкірі, адже антисептичні властивості цієї квітки дуже потужні. Дуже добре підходить таке мило діткам.
Мед також унікальний засіб в косметології. Завдяки вітамінам та мінеральним речовинам, які містяться у ньому, відбувається глибоке зволоження, пом'якшення і живлення шкіри, стимулюються кровоносні судини й поліпшується кровообіг, очищуються пори й тканини. Тільки алергікам слід бути обережними із цією добавкою. Календула виконує тонізуючу, заспокійливу, протизапальну, ранозагоювальну функції. Ця рослинка збагачує мило, робить його воістину найкращим засобом по догляду за шкірою».
Після важкого робочого дня або коли відчуваєте внутрішню напругу, після сварки або спілкування з неприємною вам людиною, майстриня радить приймати ванну із морською сіллю. За її словами, така процедура очистить і тіло, і душу, надасть потужний заряд бадьорості й подарує гармонію. «Саме тому я досить часто додаю сіль у свої милка. Одне з моїх улюблених — із морською сіллю, білою глиною і олією шипшини! Також готую соляні бомбочки для ванни».

Нормальна шкіра буде вам вдячна за мило з додаванням какао, муміє, ромашки, календули тощо.

Перехід на органічний шампунь непростий
Одна з останніх новинок Яни Шутяк — тверді шампуні. Вони також готуються на натуральній основі із додаванням різноманітних природних компонентів. «До складу органічних засобів для волосся можуть входити відвари з дубового листя, кропиви, ромашки, шавлії та календули. Також я додаю мед, лимонний сік, рицинову, реп'яхову, виноградну олії, — ділиться миловарочка. — Твердий шампунь не містить лаурилсульфат натрію, барвників та ароматизаторів! Цілющим його роблять олії лаванди, евкаліпта, іланг-ілангу і неролі, а також вітаміни А та Е. До прикладу, шампунь для зміцнення коренів волосся у своєму складі має сік часнику і гідролат звіробою. Це не я вигадала, адже на Русі ще здавна застосовували звіробій для лікування волосся. Він має протизапальні й регенеруючі властивості, а також заспокоює свербіж шкіри голови. Проте перехід на органічний шампунь непростий. Не варто очікувати одразу якогось неймовірного ефекту. Волоссю потрібен час відійти від хімії, тобто магазинних шампунів. Максимально полегшити завдання зможе підкислена лимонним соком вода. Цією сумішшю слід полоскати волосся після миття голови. На 0,5 л води — 20-30 крапель соку. Він і блиску додасть, і розчісування полегшить. Якщо ж у холодильнику лимонів не знайшлося, можна замінити їх яблучним оцтом».


 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую