ye-logo.v1.2

Нелегальні гіди і великі податки: у Кам’янці беруться вдосконалювати екскурсійну справу

Туризм 2380
У місті вирішували як покращити діяльність екскурсоводів
У місті вирішували як покращити діяльність екскурсоводів. Фото: з архіву

Провідники розповіли про свої проблеми.

 У Кам’янці-Подільському на завершення туристичного сезону вирішили проаналізувати діяльність різних напрямків галузі й удосконалити екскурсійний супровід. У місті навіть може з’явитися підрозділ, який контролюватиме якість індустрії гостинності. Про це повідомила директор департаменту гуманітарної політики Альона Кузема.

«У місті зареєстровано 65 фізичних осіб, які можуть надавати послуги екскурсійного супроводу. Екскурсоводи також є і в штаті працівників Музею та НІАЗ «Кам’янець». На жаль, законодавча база України не передбачає акредитації екскурсійної діяльності, що, звичайно, впливає на якість екскурсійного обслуговування. Стурбованість екскурсоводів, які діють як приватні підприємці, викликає розмір єдиного податку, який в 2017 році становитиме понад 600 грн. в місяць», - написала вона на своїй сторінці у Фейсбуці.

Про проблеми екскурсійного супроводу та шляхи його вдосконалення говорили на виїзному засіданні. Окремою темою була діяльність нелегальних гідів. Під час обговорення запропонували розробити Положення про екскурсійну діяльність в Кам’янці-Подільському, вдосконалити маркетинг екскурсійних послуг.

«Екскурсовод повинен мати бажання працювати з людьми, постійно поповнювати та удосконалювати свої знання, вивчати запити та інтереси аудиторії, виявляти високу культуру, любити свою справу, своє місто. Від того, наскільки відповідально він ставиться до виконання своєї роботи залежить естетичне, духовне задоволення екскурсантів, адекватність сприйняття теми екскурсії, усвідомлення загальнолюдських культурних цінностей», - додала Альона Кузема.

Окрім того, громадська організація «Ліга екскурсоводів» вирішила писати звернення щодо перегляду ставки єдиного податку для екскурсоводів.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую