ye-logo.v1.2

Не всі нардепи від Хмельниччини підтримали санкції проти Януковича

Політика 3357
Рада ЄС уперше запровадила санкції проти Віктора Януковича та його найближчого оточення у березні 2014 року, потім двічі продовжувала. Україна ж поки не запроваджувала санкцій.
Рада ЄС уперше запровадила санкції проти Віктора Януковича та його найближчого оточення у березні 2014 року, потім двічі продовжувала. Україна ж поки не запроваджувала санкцій.. Фото: zn.ua

Верховна Рада не змогла включити до порядку денного проект постанови про застосування санкцій щодо Віктора Януковича та його оточення.

Проектом Постанови про заходи захисту національних інтересів, Національної безпеки, суверенітету і територіальної цілісності України, протидії терористичній діяльності передбачалося застосувати санкції проти екс-президента Януковича і ще 20 людей з його оточення. Це і щодо Миколи Азарова, Дмитра Фірташа, Віталія Захарченка, Віктора Пшонки, братів Клюєвих, Сергія Курченка, Сергія Арбузова, Юрія Іванющенка та інших.

У пояснювальній записці до проекту вказано, що «вказані особи причетні до кривавого розгону мирних мітингувальників та їх розстрілу під час Революції Гідності, й на даний час оголошені в міжнародний та міждержавний розшук, оскільки переховуються від органів досудового розслідування».

Утім, щоб розглянути цю постанову, в парламенту не вистачило голосів. Кнопку «за» натиснуло лише 174 депутати. Серед них і нардепи від Хмельниччини Роман Мацола, Сергій Мельник, Володимир Мельниченко та Андрій Шинькович. А ось Олександр Ксенжук, Віктор Бондар та Сергій Лабазюк були відсутніми. Ще один обранець, за даними, які оприлюднені на сайті Верховної Ради України, Олександр Герега - не голосував.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую