ye-logo.v1.2

Хмельницькі автолюбителі вшанували пам'ять жертв ДТП

Суспільство 2115

Автомобілісти поклали квіти до пам’ятника “Віри. Надії. Любові”.

Сьогодні, 20 листопада, хмельничани, разом зі всім світом, вшановують пам'ять жертв ДТП. Уже не вперше такий захід у нашому місті організувла ГО «Хмельницький Автолюбительський Клуб». Таким чином автомобілісти хочуть привернути увагу громадян до проблеми зростання смертності на дорогах.

За словами Володимира Огойка, голови ГО «ХАЛК», на площі у Хмельницькому зібралось 28 автівок. Рівно о 13.30 водії на кілька секунд одночасно увімкнули клаксони. Таким чином, хмельничани вшанували пам'ять загиблих на дорогах. Окрім того, учасники поклали квіти і лампадки до пам’ятника “Віри. Надії. Любові”.

«Проблема смертності у ДТП стосується майже всіх. Ми закликаємо пішоходів, велосипедистів, байкерів знову звернути на це увагу. Ми самі створюємо своє життя, пишемо свою історію. Не варто нехтувати правилами дорожнього руху, які написані, як ми кажемо, кров’ю», - зазначає Володимир Огойко.

Володим закликає усіх дотримуватись правил дорожнього руху

Автомобіліст додає, що найчастіше ДТП трапляються через наїзди на пішоходів. Автомобіль в зимовий період дуже важко зупинити, а пішоходи не завжди це розуміють. В більшості випадків під колеса потрапляють люди похилого віку. Водії створюють аварійні ситуації коли перевищують, порушують правила маневрування.

Хлопець неодноразо потрапляв у ДТП

Назар Дагаєв за кермом уже близько двох років. За цей період уже неодноразово потрапляв у ДТП. Через один такий випадок, довелося продавати  автівку «Таврія». Та й сьогодні на акцію приїхав із пошкодженим бампером автомобіля. Каже, що лиш кілька днів тому знову потрапив у ДТП.

Автомобілісти зібрались на головній площі міста

«У тому, що мій автомобіль потрапив у ДТП і пошкоджений я не винен. Аварія сталася через погане дорожнє покриття. Машина загальмувала, але через сніг її просто скинуло в яму. ДТП оформили «по європротоколу», я сплачу тільки штраф», - запевняє Назар.

Останнім часом багато людей помирає у ДТП

Хлопець зізнається, що тепер ремонт «влетить у копійочку», адже новий бампер коштує біля 5 тисяч гривень, а фарбування ще 2 тисячі. Разом у сім тисяч гривень обійдеться ремонт.

Учасники акції поклали квіти до пам'ятника

Довідково:Генеральна Асамблея Організації Об'єднаних Націй у жовтні 2005 року запропонувала країнам-членам і міжнародному співтовариству оголосити третю неділю листопада кожного року як Міжнародний день пам'яті жертв дорожніх аварій. Цього року він припадає на 20 листопада.

Водії одночасно на кілька секунд увімкнули клаксони

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую