ye-logo.v1.2

З квітами і сумом: у Хмельницькому відзначають День Гідності та Свободи

Суспільство 3398
Хмельничани поклали квіти до Стели загиблих Героїв
Хмельничани поклали квіти до Стели загиблих Героїв. Фото: автора

Хмельничани вважають, що Майдан таки змінив країну.

У День Гідності та Свободи 21 листопада у Хмельницькому вшанували Героїв Небесної Сотні. До Стели загиблих Героїв, що на майдані Незалежності, представники влади і небайдужа громадськість поклали квіти.

Хмельницький міський голова Олександр Симчишин, який був активним учасником Майдану, пригадав початок революції. За його словами, тепер будь-коли, проходячи площею, згадуються ці події, люди, які боролися і віддали життя за державу, які отримали поранення.

«Коли наступає 21-22 листопада, я переживаю ні з чим не порівняні емоції. Дійсно, три роки тому, 22 листопада, я був серед тих людей, які першими вийшли сюди, аби змінити країну заради дітей і внуків, - каже Олександр Симчишин. – Я стовідсотково впевнений, що це все було не дарма, хоч багато хто говорить, що революція нічого не дала. Вона дала: вона змінила свідомість значної частини людей, хоча не критичної маси, бо залишилися такі, які голосують не серцем, а гречкою. Якщо міняється кілька посадовців, зміни не відчутні, має змінитися все суспільство. Я переконаний, що своїх 40 років з випробуваннями ми змушені пройти, як і всі держави».

Люди прийшли з квітами

Поклавши квіти, майданівці згадали загиблих під час Революції Гідності. Люди не стримували сліз. Як з хвилюванням пригадує хмельничанка Любов Лазарчук, Майдан згуртував людей, це була маленька держава – наметове містечко, де було самоуправління. Там був порядок, і люди дуже повірили в те, що щось зміниться.

Представники влади першими поклали корзини квітів до Стели

«Піднялися ми не за наказом, а за покликанням свого серця. Ця банда, яка прийшла до влади, хотіла підім’яти під себе все, народ довести до зубожіння. Дуже великий жаль, я не можу спокійно говорити, що стільки загинуло людей. Я була останній раз на Майдані 22 січня, коли загинув білорус Михайло Жизневський. Звичайно, страх був, але ніхто не втікав. Там була особлива сила, особлива енергетика. Зараз ми бачимо, що реформи дуже повільно просуваються. Мені здається, що ті, хто зараз сидить в Парламенті, не хочуть нічого міняти», - каже майданівка.

Хмельничани згадали загиблих під час Революції Гідності

Також квіти поклали до пам’ятника «Віра. Надія. Любов», який став символом революції у Хмельницькому. Крім цього, хмельничан запрошують сьогодні о 18.00 годині до обласного академічного музично-драматичного театру імені М. Старицького, де відбудеться художньо-публіцистична акція «Майдан, що змінив Україну».

Також вшанувати загиблих прийшли представники силових структур

Під Стелою залишили букети гвоздик

Дехто ставав на коліна, висловлюючи глибоку шану

Хмельничани згадали загиблих

До монумента "Віра. Надія. Любов" також лягли квіти

 

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую