ye-logo.v1.2

На Хмельниччині оштрафували 14 перевізників через відмову взяти учасників АТО

Суспільство 3335
Пільговикам, яким відмовили у проїзді, потрібно звератися в управління Укртрансбезпеки
Пільговикам, яким відмовили у проїзді, потрібно звератися в управління Укртрансбезпеки. Фото: автора

Штраф має сплатити і водій, і власник транспортного засобу.

 З початку року до управління Укртрансбезпеки у Хмельницькій області надійшло 24 скарги стосовно відмови у пільговому перевезенні учасників бойових дій. Про це повідомив керівник управління Віталій Дзюба.

«Зафіксовано і складено 14 актів, тому що факти відмови не завжди підтверджуються. Як правило, ми залучаємо для перевірки скаржника, це більш дієвіше», - пояснює Віталій Дзюба.

Як він розповідає, коли є людина, якій безпосередньо відмовили, тоді якщо дійде до суду, легше довести правоту. Зокрема так вдалося виграти справу навіть у Вінницькому апеляційному адміністративному суді.

“Передбачений штраф водієві і власнику за безпідставну відмову у пільгових перевезеннях - від восьми до 10 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (136-170 гривень). Економічна доцільність відмовляти в перевізника просто відсутня”, - каже Віталій Дзюба.

Керівник управління додає, що порівняно з іншими областями, на Хмельниччині менше проблем з пільговими перевезеннями. Це завдяки відкритому діалогу між владою, учасниками бойових дій і перевізниками, які змогли домовитись в більшості випадків.

Як зауважує Віталій Дзюба, у випадках відмови в перевезенні пільговики мають написати скаргу, звернувшись до управління Укртрансбезпеки. Тоді інспектори зможуть швидше знайти порушника.

Управління Укртрансбезпеки у Хмельницькій області розташоване за адресою: Хмельницький, вулиця Соборна 75, телефон 65-27-10.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую