ye-logo.v1.2

Стало відомо, хто представлятиме Хмельниччину на всеукраїнському конкурсі з перукарського мистецтва

Суспільство 5244
Призери півфіналу конкурсу перукарів у Хмельницькому
Призери півфіналу конкурсу перукарів у Хмельницькому. Фото: автора

У Хмельницькому відбувся півфінал конкурсу «Снігова Королева» серед перукарів.

Відбір на конкурс «Снігова королева» у Хмельницькому відбувається втретє. Півфіналісток вже обрали у 22-х містах України, а хто стане «Сніговою Королевою-2016», буде відомо 7 грудня на фіналі конкурсу у Києві.

«″Снігова королева″ – конкурс, який дає можливість проявити свою творчість і талант перукарям-початківцям. Цього року у відборі беруть участь усі навчальні центри нашого міста: Хмельницький центр професійно-технічної освіти сфери послуг, авторська школа краси Ольги Кембровської, школа перукарів «Софія» і авторська студія Голубничої Наталії. В минулому році участь брали лише три з них, – розповів один з головних організаторів конкурсу Сергій Рубан. – В журі сидять три професіонали, які, сподіваюся, об`єктивно оцінять конкурсанток. А краща робота поїде відстоювати звання ″Снігової королеви″ до столиці. Як організатори ми повністю беремо на себе витрати цієї поїздки. На учасницю, модель і викладача там чекають екскурсійні програми, навчання і безпосередньо сам захід».
Індивідуальне бачення образу та майстерність продемонстрували 18 номінантів з чотирьох навчальних закладів Хмельницького.

Хоч конкурс і називається «Снігова Королева», та моделі зовсім не були схожі на неприступних чаклунок.

Конкурсанткам потрібно було створити сучасний, ексклюзивний, фантазійний образ у стилях молодіжної субкультури «бохо» і «хіпі». А це не неприступна холодна краса, а свобода, життя без правил та умовностей, образи етнічних і національних мотивів, зачіски у вигляді легких повітряних плетінь, теплі пастельні тони в одязі, а з аксесуарів – стрічки та квіти.

У створенні модного образу майстрам надавалася повна свобода.

Показ відкривала модель майстрині-перукаря Катерини Щерби.

Суддями були провідний технолог-експерт однієї з косметичних компаній Ірина Хорошенко (м. Київ), перукар-стиліст, директор салону-краси Вострикова Ірина (м. Хмельницький) і провідний викладач колористики Львівської академії перукарського мистецтва Світлана Кудіна (м. Хмельницький).

Саме вони оцінювали професіоналізм і складність роботи, відповідність модним тенденціям, чистоту виконання, гармонійність та естетичність створеного образу.

«Так як я не лише стиліст по зачісках, а й викладач, мені було дже складно. Увесь час хотілося підійти до учасниць, щось підсказати, в чомусь допомогти…, – поділилася суддя Світлана Кудіна. –Помітила у всіх великий потенціал… І те, що дівчатка зважилися на конкурс, це вже велика перемога, бо багато хто не вірить у свої сили і боїться не лише конкурсів, а й узагалі почати займатися улюбленою справою».

Дуже багато робіт, зізналися судді, стали для них приємною несподіванкою.

  

Усіх учасниць нагородили грамотами та цінними призами, а трьом моделям присвоїли звання «Міс креативність», «Міс елегантність» та «Міс сучасність».

Імена призерів півфіналу конкурсу оголосила голова комісії Ірина Хорошенко.

Переможницею стала Інна Делаянц зі студії перукарського мистецтва Наталії Голубничої.

Дівчина зізнається, що ця відзнака для неї дуже важлива, адже перукарському мистецтву почала навчатися лише три місяці тому. До того ніколи цим не займалася, а працювала в театрі помічником режисера.

«Образ розробляла десь тиждень, але в останні хвилини мені прийшли ще деякі ідеї і я трішки змінила його. Хіпі – це люди свободи і сонця, які люблять яскраві фарби, тому увесь образ це суцільний креатив» – розповіла переможниця.

Моделі образ теж дуже сподобавсподобався, каже що він настільки їй імпонує, що ходила б так ледь не щодня.

За умовами конкурсу, у фіналі Інна Делаянц повинна буде повторити свою роботу.

Нагадаємо, минулого року у півфіналі конкурсу «Снігова Королева» перемогла 18-річна Яніна Хміль, учениця навчального центру «ОК».

Цьогоріч саме вона вручала переможниці запрошення на головний бал «Снігова Королева 2016», який відбудеться 7 грудня у Києві.

  

Друге місце зайняла Анжела Поплавська з яскравим образом хіпі, а третє – Катерина Щерба з ніжним образом королеви.

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую