ye-logo.v1.2

На Славутчині через африканську чуму встановлять ветеринарно-поліцейський пост

Суспільство 3463
На ринках стихійної торгівлі заборонили торгівлю живими свиньми
На ринках стихійної торгівлі заборонили торгівлю живими свиньми. Фото: agronews.ua

Так район хочуть вберегти від захворювання.

 Через спалах африканської чуми, який зафіксували на Рівненщині, у сусідньому Славутському районі вживають заходів з профілактики та боротьби з хворобою. Про це йдеться на сайті Славутської РДА.

У зв’язку зі спалахом чуми в сусідньому районі, перший заступник голови районної державної адміністрації Олександр Мельник 22 листопада провів засідання надзвичайної протиепізоотичної комісії за участю керівників профільних структур.

Як зазначають в райдержадміністрації, у районі передбачено переорати польові дороги в зоні нагляду, які межують з Корецьким районом Рівненської області, та встановити ветеринарно-поліцейський пост санітарного контролю. Фахівці мають провести облік усього поголів’я свиней у господарствах усіх форм власності та організувати перевірки всіх наявних свиногосподарств, перевірити м’ясопереробні підприємства.

Також забороняється торгівля на ринках стихійної торгівлі живими тваринами (свині), свининою та іншими продуктами свинарства, постачання населенню продуктів тваринництва без наявності супровідних ветеринарних документів, безконтрольне переміщення тварин в зоні спостереження.

Наразі до зони нагляду увійшли населені пункти Славутського району: Піддубці, Мухарів, Печиводи, Тростянець, Васелинівка, Кутки, Киликиїв, Бесідки, Хвощівка, Красносілка, Плоска, Мирутин, Берездів, Зубовщина, Селичів, Ставичани, Ногачівка, Хоняків, Понора, Великий Скнит, Нараївка, Довжки, Рівки, Ганнопіль, Соснівка, Хоросток, Малий Скнит, Шатерники, Клепачі, Жуків, Дяків, Гориця.

Нагадаємо, нещодавно африканську чуму свиней виявили у Старокостянтинівському районі.

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую