ye-logo.v1.2

У День пам’яті жертв голодоморів хмельничани пройдуть скорботною ходою і запалять свічки пам’яті

Суспільство 1667
Хмельничани вшанують пам
Хмельничани вшанують пам'ять жертв голодоморів. Фото: з архіву

Усіх небайдужих просять долучитися.

 У Хмельницькому цієї суботи, 26 листопада, вшанують пам’ять жертв голодоморів покладанням квітів, встановлення запалених лампад і свічок.

Як повідомили у міській раді, загальноміські заходи із вшанування пам’яті жертв геноциду Українського народу розпочнуться о 15.00 на майдані Незалежності.

О 15.30 скорботна хода за участю керівництва міста та області, представників громадських об’єднань та релігійних конфесій, свідків Голодомору 1932-1933 років та політичних репресій, громадськості вирушить від майдану Незалежності вулицями Соборною, Героїв Майдану та Свободи до пам’ятника “Ангел Скорботи”.

Біля “Ангела Скорботи” о 16.00 відбудеться загальнонаціональна хвилина мовчання та панахида за жертвами голодоморів. В пам’ять про невинно убієнних хмельничани традиційно запалять свічку на вікні свого помешкання.

Нагадаємо, минулого року попри дощ сотні людей взяли участь в ході пам’яті до меморіалу «Ангел скорботи», де хвилиною мовчання і молитвою вшанували тих, хто помер від страшного штучного голоду.

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую