ye-logo.v1.2

Кількість потерпілих від отруєння на фестивалі «Перлина Кам’янця» зросла до 109 осіб

Суспільство 1766
Приїхали на конкурс і потруїлися
Приїхали на конкурс і потруїлися. Фото: ua.112.ua

Обидва корпуси готелю «Ксенія» тимчасово закрили.

Унаслідок спалаху гострої кишкової інфекції серед осіб, які брали участь у фестивалі «Перлина Кам’янця», що відбувся 19-21 листопада, у Кам’янці-Подільському, постраждало 109 осіб, з них 94 дітей та 15 дорослих. Про це повідомили у Держпродспоживслужбі.

«На сьогодні після повернення до місць проживання 46 осіб продовжують лікування в стаціонарних відділеннях Івано-Франківської, Київської, Одеської, Сумської, Миколаївської областей та м. Києва», - йдеться в повідомленні.

За інформацією Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області, з початку спалаху за медичною допомогою в медичні заклади нашої області із симптомами гострої кишкової інфекції звернулися 70 осіб, з яких 59 дітей та 11 дорослих, із них 26 осіб були госпіталізовані до інфекційного стаціонару. 21.11.2016 р. за медичною допомогою звернулося 56 осіб, які після надання медичної допомоги та отримання рекомендацій про подальше лікування відмовились від госпіталізації, надали письмові відмови від подальшого лікування, та виїхали за місцем проживання.

Наразі в Хмельницькій області продовжують стаціонарне лікування 14 осіб, у т.ч. 11 дітей та 3 дорослих, які звернулись за медичною допомогою з 22 по 23 листопада 2016 року.

Фахівці відібрали усі необхідні проби і змиви для проведення лабораторних досліджень. Роботу готельно-туристичного комплексу «Ксенія» у м. Кам’янець-Подільський та с. Врублівці Кам’янець-Подільського району тимчасово призупинено. За фактом виникнення спалаху підготовлено матеріали в правоохоронні органи. Готуються матеріали для подачі в суд.

Нагадаємо, дітей, які отруїлися на фестивалі, госпіталізували прямо з потяга. Поліція Кам’янця відкрила кримінальне провадження через масове отруєння.

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую