ye-logo.v1.2

Людська недбалість і дизентерія: фахівці з’ясували, чому в Кам’янці-Подільському масово отруїлись діти

Суспільство 2755
Найбільше збудника «шигела Зоне» виявили у холодному цеху
Найбільше збудника «шигела Зоне» виявили у холодному цеху. Фото: report.if.ua

Антисанітарія в готелі призвела до того, що учасники фестивалю захворіли.

 Через отруєння в готелі «Ксенія» на фестивалі «Парлина Кам’янця» на стаціонарному лікуванні по всій країні досі перебуває 70 людей, серед них – 60 дітей. Про це повідомив в.о. директора держустанови «Хмельницький обласний лабораторний центр МОЗ» Олег Балашов. За його словами, вже є перші результати досліджень: у хворих виявили дизентерію.

«Діагноз дизентерія підтверджений у 18 дітей. Найбільше збудника «шигела Зоне» виявили у холодному цеху готельно-ресторанного комплексу: на вагах, дошках, крані і раковині, посуді, полиці, мікрохвильовій печі. Це свідчить, що там не дотримувались елементарних санітарних вимог. Крім того, овочі і фрукти купували на місцевому ринку без жодних відповідних документів», - зазначив Олег Балашов.

Як він зауважив, джерелом дизентерії завжди є людина, тому необхідно знайти носія інфекції, який ймовірно, був причетний до приготування продуктів. Зокрема, не всі працівники змогли надати довідку про проходження медогляду.

«Можливо, ця людина сама не знала про хворобу, адже дизентерія може протікати в безсимптомній формі. У перші кілька годин у неї була температура, симптоми, далі все проходить, але людина може виділяти збудника хвороби ще тиждень-два», - додає Олег Балашов.

Зараз над ліквідацією спалаху працює 12 областей країни, адже хвороба може поширитись. Захворіти можуть і члени сім’ї потерпілого. Загалом, станом на 25 листопада, серед осіб, які брали участь у фестивалі «Перлина Кам’янця» внаслідок спалаху гострої кишкової інфекції постраждало всього 127 осіб, серед них 109 дітей. Наразі всі колективи роз’їхались за місцем проживання.

Нагадаємо, дітей, які отруїлися на фестивалі, госпіталізували прямо з потяга. Поліція Кам’янця відкрила кримінальне провадження через масове отруєння.

Коментарі:

25.11.2016 20:15

Із засобів масової інформації відомо, що отруєння сталося у двох закладах , де проживали діти. Але із такого непрофесійного коментаря нічого не зрозуміло, в якому із них виявили збудника дизентерії?Якщо збудник передається від людини, то чому не знайшли працівника закладу , від якого сталося отруєння?Може не професійно обстежували, чи не хотіли знайти? Таке враження , що цей знервований керівник не дуже вірить у сказане!

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую