ye-logo.v1.2

Через тіньових працівників область недоотримала понад 3 мільярди гривень податків

Суспільство 1645
Світлана Лукомська розповіла про рівень заробітної плати
Світлана Лукомська розповіла про рівень заробітної плати. Фото: автора

Це приблизно ще один бюджет Хмельниччини.

 На Хмельниччині працюють «в тіні» 164,7 тисячі осіб, що становить 31 відсоток усього населення працездатного віку області. Про це вчора, 29 листопада, під час розширеного засідання колегії облдержадміністрації повідомила директор департаменту соціального захисту населення Світлана Лукомська.

Як вона зауважила, відповідно в середньому не сплачують податки в містах обласного значення 49 тисяч осіб, а в районах – 115,7 тисячі осіб. Найбільше тіньовиків у Нетішині, Славуті, Віньковецькому і Кам’янець-Подільському районах.

«Якби ці працівники отримували хоча б мінімальну зарплату 1450 гривень, то надходження до бюджету всіх рівнів склали б 99,1 мільйона гривень. Якщо б вдалось виплатити нелегально працюючим середню зарплату по області (4128 гривень), то надходження до бюджету склали 3 мільярди 386 мільйонів гривень. Це приблизно ще один бюджет області», - зауважила Світлана Лукомська.

Світлана Іванівна також навела дані про рівень заробітної плати та її заборгованість. За її словами, виплачено 5,4 мільйона гривень заборгованої заробітної плати і повністю ліквідовано борги на 15 підприємствах області, серед яких державні і комунальні. За моніторинговими даними заборгованість із заробітної плати на становить 2649,4 тисячі гривень.

«Середньомісячна заробітна плата у вересні зросла, порівняно з січнем, на 734 гривні і становить 4128 гривень. На жаль, це досить низький показник, тоді як в Україні середня зарплата – 5358 гривень. Область займає 23 місце за цим показником», - сказала Світлана Лукомська.

Найвищим залишається рівень зарплати у Летичівському, Хмельницькому Старокостянтинівському районах, Нетішині і Шепетівці.

Нагадаємо, наступного року на Хмельниччині прогнозують збільшення зарплати до 5 тисяч гривень.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую