ye-logo.v1.2

В Україні з 1 грудня подорожчав телефонний зв'язок

Суспільство 1884
З 1 січня для бюджетних організацій ціна зросте ще на 21,2%
З 1 січня для бюджетних організацій ціна зросте ще на 21,2% . Фото: УНІАН

Відтепер плата за користування стаціонарним телефоном у містах і райцентрах складе 40,93 гривні на місяць без погодинної оплати та 39,31 гривні в місяць з погодинною оплатою.

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації (НКРЗІ), з 1 грудня 2016 року підвищила максимальні розміри тарифів на послуги фіксованого зв'язку для населення і бюджетних організацій на 10,6%, а з 1 січня 2017 року ще на 21,2% для бюджетних організацій.

Про це повідомили в УНІАН з посиланням на НКРЗІ.

Відповідне рішення регулятора Міністерство юстиції України зареєструвало ще 16 листопада, а 1 грудня його опубліковали в газеті «Урядовий кур'єр» і воно набуло чинності.

Відтак з 1 грудня 2016 року для населення і бюджетних організацій абонентська плата за користування стаціонарним телефоном у містах і районних центрах складе 40,93 гривні в місяць без погодинної оплати і 39,31 гривні в місяць з погодинною оплатою. Населення селищ міського типу і сіл буде платити за стаціонарний зв'язок 34,74 грн в місяць без погодинної оплати і 33,12 гривні в місяць з погодинною оплатою.

Для небюджетних організацій в містах і районних центрах плата за користування стаціонарним телефоном зросте до 50,96 грн в місяць без погодинної оплати і до 50,62 гривні на місяць з погодинною оплатою. При цьому для небюджетних організацій у сільській місцевості абонплата зросте до 48,52 гривні в місяць без погодинної оплати і до 42,48 гривні на місяць з погодинною оплатою.

Також згідно з рішенням НКРЗІ, з 1 січня 2017 року для бюджетних організацій абонентська плата за користування стаціонарним телефоном у містах і районних центрах зросте ще на більш ніж 20% і складе 51,51 гривні на місяць без погодинної оплати і 46,30 гривні на місяць з погодинною оплатою. Бюджетники селищ міського типу і сіл будуть платити за стаціонарний зв'язок 44,70 гривні в місяць без погодинної оплати і 39,26 гривні в місяць з погодинною оплатою.

Як повідомив УНІАН директор з корпоративних комунікацій оператора фіксованого зв'язку «Укртелеком» Михайло Шуранов, в середньому зростання тарифів на послуги телефонії для населення складе 8%.

«З 1 грудня "Укртелеком" підвищить вартість у більшості тарифних планів на 3-7 гривень. Тарифи, в яких включено 16 годин міжміських розмов, дзвінки на мобільні та SIP номери, залишаться без змін», – прокоментував він.

За словами Шуранова, зміни тарифів обумовлені економічною ситуацією, зростанням вартості енергоносіїв і обслуговування мережі.

Також у прес-службі «Укртелекому» раніше повідомили, що з 1 січня 2017 року дзвінки на номери фіксованого зв'язку по всій Україні з універсальних таксофонів компанії стануть безкоштовними.

За дзвінки з таксофона на таксофон у межах України платити не доведеться, як і купувати таксофонні картки.


 

 

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую