ye-logo.v1.2

Хто з нардепів від Хмельниччини проголосував "за” "мінімалку" в 3200 гривень

Суспільство 3703
З 1 січня мінімальна зарплата буде 3200 гривень
З 1 січня мінімальна зарплата буде 3200 гривень. Фото: zn.ua

Вчора у Верховній Раді проголосували за підвищення мінімальної зарплати.

Учора, 6 грудня, Верховна Рада ухвалила законопроект, згідно із яким підвищується мінімум заробітної плати на рівні 3200 гривень та страхові виплати.  Законопроект №5130 підтримало 227 народних депутатів України. Про це повідомляє видання "Економічна правда". 

Серед восьми представників від Хмельниччини “за” проголосувало семеро. Не голосував лише член депутатської групи «Партія «Відродження» Віктор Бондар. Решта — позафракційний Олександр Герега, Олександр Ксенжук від «Народного фронту», Сергій Лабазюк член депутатської групи «Воля народу» та представники президентської фракції в парламенті Роман Мацола, Сергій Мельник, Володимир Мельниченко і Андрій Шинькович проголосували “за”.

Як повідомляє "Економічна правда", проектом акта передбачається новий порядок формування тарифної сітки оплати праці.

“Крім того, у бюджетній сфері мінімальна тарифна ставка (посадовий оклад) встановлюватиметься Кабміном, а в небюджетній сфері підприємства визначатимуть тарифні ставки самостійно у колективних договорах. При цьому мінімальна тарифна ставка не може бути нижчою за прожитковий мінімум, встановлений для працездатних осіб на 1 січня”- пише “Економічна правда”

Також, законопроект передбачає особливого порядку виплати пенсій для працюючих пенсіонерів, визначення максимального розміру пенсії в абсолютній сумі на рівні 10 740 гривень. 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую