ye-logo.v1.2

Із Польщі на Хмельниччину імпортували товарів на 1,5 мільярда гривень

Економіка 1974
Країнами-партнерами бізнесменів є  Польща, Швейцарія, Німеччина, Нідерланди та Литва
Країнами-партнерами бізнесменів є Польща, Швейцарія, Німеччина, Нідерланди та Литва. Фото: tsn.ua/

Часто везуть на територію області продукцію із Швейцарії.

Завдяки активним зовнішньоторговельним операціям бізнесу Хмельниччини бюджет отримав 2 мільярди 79 мільйонів гривень митних платежів. У порівнянні з аналогічним періодом 2015 року це більше на 408 мільйонів гривень.

“Середньоденні нарахування фактично становлять майже 10 мільйонів гривень, торік цей показник складав 7 мільйонів гривень. Загалом у грошовому еквіваленті загальний імпортний товарообіг склав 9 мільярдів 200 мільйонів гривень, що вдвічі більше від вартості куплених за кордоном товарів у 2015 році. Найбільше товарів на Хмельниччину імпортовано з сусідньої Польщі, їх вартість склала 1,5 мільярда гривень. При цьому спостерігається ріст закупівель польських товарів на 70%. У переважній більшості це кам’яне вугілля, фільтри для палива та мастил, мийні засоби, автобуси, прокат плоский з легованої сталі, підшипники, запасі частини до автомобілів”, - повідомляють у фіскальній службі області.

Другою за ціновими характеристиками ввезеної на Хмельниччину продукції стала Швейцарія. Загальна сума її продукції склала 1,4 мільярда гривень, при цьому об‘єми поставок товарів зросли втричі. Це трактори, сільгоспмашини та механізми, обладнання для переробки агропродукції, полімери та інша сировина для виробничих потреб.

Наступними країнами-партнерами, де подільські бізнесмени купляють закордонні товари є Німеччина, Нідерланди та Литва.
 

Коментарі:

Борис Кульбачний 14.12.2016 18:21

Треба попросити Гонтарєву підняти курс валюти. Тоді надходжень стане ще більше.

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую