ye-logo.v1.2

На Хмельниччині знову зафіксували африканську чуму свиней. Тепер в Полонному

Суспільство 2995
"Африканку" фіксували вже в 5 районах області
"Африканку" фіксували вже в 5 районах області. Фото: konkurent.in.ua

Хворобу виявили на підприємстві, де утримується більше 5 тисяч тварин.

 У Полонному зафіксували загибель свиней від африканської чуми. За інформацією Держспоживслужби, це трапилось 14 грудня в сільськогосподарському товаристві з обмеженою відповідальністю «Маяк». За попередньою інформацією, там утримується близько 5600 голів свиней.

«З метою координації дій з локалізації та ліквідації спалаху чуми проведено засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Полонській райдержадміністрації, рішенням якої затверджено план з ліквідації АЧС, визначено межі епізоотичного осередку, зон захисту та нагляду», - повідомили у Держспоживслужбі.

Для координації виконання заходів в Хмельницьку область виїхали спеціалісти Держпродспоживслужби та Державного науково-дослідного інституту з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи. В осередку захворювання вживаються заходи з локалізації та недопущення поширення збудника африканської чуми свиней.

Довідково: з початку 2016 року в Хмельницькій області зареєстровано 5 випадків АЧС в Дунаєвецькому, Летичівському, Новоушицькому, Староконстянтинівському та Полонському районах.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую