ye-logo.v1.2

На харчування учнів початкової школи і дитсадків із бюджету Хмельницького виділять більше 42 мільйонів гривень

Суспільство 2506

Збільшиться вартість харчування однієї дитини.

Учора, 15 грудня, у Хмельницькому презентували проект бюджету міста на 2017 рік. Оприлюднили його із врахуванням мінімальної заробітної плати у 1600 гривень, такою вона є сьогодні. Міський голова Олександр Симчишин каже, що найбільший ріст видатків матиме освіта.

“У нас в 2017 році кошти з міського бюджету складатимуть понад 60% на галузь освіти. Плануємо залишити безкоштовне харчування в 1-4 класах і ДНЗ, пропонуємо збільшити його вартість. На одного учня початкової школи виділимо 9 гривень, і 17 гривень на одного вихованця дитсадки”, - зазначає міський голова.

За його словами, передбачили кошти на "фонд школи". Також, у планах на наступний рік, закласти ще по 100 гривень на одного вихованця у "фонд ДНЗ".

“До теми децентралізації. Нам і далі залишають ПТУ. Його фінансування має бути спільним – половину міський бюджет, по 25% обласний і державний бюджети”, - додає мер.

Начальник фінансового управління Хмельницької міської ради Сергій Ямчук розповідає, що на ПТУ передбачали 42,7 мільйонів гривень, в 2016 році було 60 мільйонів гривень. Начальник сподівається на те, що область також долучиться до фінансування.

“Щодо безкоштовного харчування, то його вартість збільшиться, виділимо 42,7 мільйонів гривень, на “фонд школи” – 3 мільйони гривень, “фонд ДНЗ”- 1,1 мільйонів гривень. Також, маємо утеплити 5 садочків, провести капітальний ремонт палацу творчості, покращити матеріально-технічну базу закладів освіти”, - каже Сергій Миколайович.

Окрім того, у бюджет 2017 року заклали кошти на ремон дитячо-юнацького оздоровчого комплексу «Чайки» - 1,5 мільйонів гривень. 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую