ye-logo.v1.2

На Хмельниччині у 125 підприємців виявили порушення з виплати заробітної плати

Економіка 1952
Під час перевірок виявили 4794 громадяни, що не були оформлені згідно вимог законодавства роботодавцями
Під час перевірок виявили 4794 громадяни, що не були оформлені згідно вимог законодавства роботодавцями. Фото: pon.org.ua

Після перевірок зареєструвались понад 2 тисячі підприємців.

 Упродовж року на 125 підприємствах Хмельниччини податківці виявили виплату заробітної плати та інших доходів з порушенням вимог податкового законодавства. За результатами проведених перевірок несумлінним підприємцям донараховано 15,9 мільйона гривень.

Як зазначили у фіскальній службі, основну питому вагу у даній сумі становить податок на доходи фізичних осіб - 14,5 мільйона гривень, решту – єдиний соціальний внесок, який за результатами перевірок збільшився на 1,4 мільйона гривень. Загалом до бюджету уже надійшло 3,1 мільйона гривень.

Також під час перевірок виявили 4794 громадяни, що не були оформлені згідно вимог законодавства роботодавцями. Крім того, за результатами контрольно-перевірочних заходів залучено 2236 фізичних осіб до державної реєстрації, як суб’єктів підприємницької діяльності.

«Позиція фіскальної служби щодо детінізації трудових стосунків ґрунтується не лише на обов’язку забезпечити коштами бюджет. Сьогодні на Хмельниччині у легального бізнесу та громадськості виробилась суспільна нетерпимість до різного роду податкових махінацій, в першу чергу до виплати заробітної плати у «конвертах», яка шкодить конкуренції і підприємництву. Останні податкові новації і збільшення розміру мінімальної зарплати до 3200 гривень мають якісно вплинути на прозорість процесу отримання доходів», - запевнив керівник Головного управління у Хмельницькій області Анатолій Марценюк.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую