ye-logo.v1.2

Поліцейські Хмельниччини лише на 30 відсотків забезпечені формою нового зразка

Суспільство 2472
Форму нового зразка видали не всім
Форму нового зразка видали не всім. Фото: з архіву

Кому не дісталась обнова, поки виглядатиме як міліціонер.

 Попри те, що атрибутика міліції у 2017 році буде недійсною, особовий склад поліції Хмельниччини забезпечений одностроєм нового зразка лише на 32 відсотки. Про це повідомив сайту «Є» тимчасово виконуючий обов’язки заступника начальника Головного управління Національної поліції у Хмельницькій області Руслан Герасимчук.

Щоправда, як він зазначив, нові посвідчення та жетони видали всім поліцейським. Переважній більшості не дісталась форма, тому що не вистачило фінансів. Забезпечення обмундирування здійснюється централізовано від держустанови «Центр обслуговування підрозділів Національної поліції України».

У Нацполіції додають, що в першу чергу нову форму отримують підрозділи, які безпосередньо контактують із людьми. Йдеться про патрульну поліцію, дільничних офіцерів і працівників ювенальної превенції. Решті видадуть обнови по мірі надходження фінансування, а поки що доведеться побути «міліціонером». Процес переходу поліції на новий однострій триватиме до моменту повного забезпечення всіх підрозділів.

Нагадаємо, що згідно закону «Про Національну поліцію», використання поліцією службових посвідчень, бланків, печаток, штампів, логотипів та емблем міліції дозволяється до 31 грудня 2016 року. Разом з тим, носіння та використання форменого обмундирування дозволено до повного забезпечення їх новим одностроєм, згідно Постанови Кабміну від №823 «Про однострій поліцейських».

Як йдеться на сайті Нацполіції України, загалом же ця стаття видатків відомства потребує понад мільярд гривень. Однак за рахунок державного бюджету на ці потреби у 2016 році було виділено лише близько 100 мільйонів гривень.

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую