ye-logo.v1.2

Захист співвласника хмельницького ринку «Бартерсервіс» хотів, аби Валерія Дьяченка судили в закритому режимі

Кримінал 4080

Хмельницький міськрайонний суд провів підготовче засідання в справі відомого бізнесмена, якого обвинувачують у вимаганні грошей.

Прокуратура Хмельницького спрямувала обвинувальний акт стосовно Валерія Дьяченка, відомого бізнесмена, якому інкримінують вимагання 10 тисяч доларів. І Хмельницький міськрайонний суд провів підготовче засідання в цій справі, щоб встановити, чи підлягає обвинувальний акт до розгляду в суду.

Сторона захисту Дьяченка, потерпілих та державний обвинувач були одностайні – суд повинен розглядати справу. Щоправда, захисники відомого у Хмельницькому бізнесмена подали одразу декілька клопотань, серед яких і… розгляд справи в закритому режимі, а не в відкритому.

«У ході досудового розгляду справи, судового розгляду, цікавість громадськості була завищеною, - вважає адвокат Дьяченка Оксана Каденко. – Хочу привести приклад, чому забезпечення цього доступу призводить до невідворотної шкоди не тільки правам та інтересам Дьяченка, а інших учасників кримінального провадження. Зокрема, великого резонансу свого часу набув виступ на брифінгу начальника поліції Калашніка, де він чітко сказав, що розкрито злочин, у потерпілого перелом щелепи, цей злочин вчинили за вказівкою Дьяченка тощо. Але потім досудове слідство саме спростувало це. Однак честі, гідності та репутації Дьяченка через доступ громадськості такої інформації була задіяна невідворотна шкода». Натомість представники прокуратури та потерпілих заперечували в задоволенні цього клопотання.

Обрали співвласнику одного з найбільших ринків Хмельницького «Бартерсервіс» й нову міру запобіжного заходу. Захист Дьяченка та державний обвинувач клопотали, аби Валерій Гарійович й надалі був на волі під заставу 110 тисяч гривень та носив електронний браслет. Натомість адвокат потерпілих Вадим Кащенко клопотав, що бізнесмена слід взяти під варту, бо після того, як він наприкінці жовтня вийшов з СІЗО, його клієнту погрожували від імені Дьяченка.

Суддя Володимир Навроцький пішов у нарадчу кімнату. Через понад дві години повернувся до зали із ухвалою. Отож, суд відбуватиметься в відкритому режимі, а Валерій Дьяченко й надалі носитиме електронний браслет та перебуватиме на волі під заставу 110 тисяч гривень. Ну, а перше судове засідання в справі запланували на 5 січня 2017 року.

Нагадаємо, Валерія Дьяченка затримали 28 липня за підозрою у вимаганні грошей. Потерпілого зловили на території колишнього заводу «Катіон», який належить хмельницькому бізнесмену. То й начебто зізнався, що неоднаразово щось там крав і оцінив суму збитків, яку наніс підприємству, в 10 тисяч доларів.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую