ye-logo.v1.2

У Хмельницькому судять за хабар у 12 тисяч доларів чотирьох прокурорів і адвоката

Кримінал 6153
Засідання вже вдруге перенесли
Засідання вже вдруге перенесли. Фото: автора

Матеріали справи нараховують понад 25 томів.

 Чотирьох працівників органів прокуратури Тернопільської області й адвоката обвинувачують в одержанні неправомірної вигоди у розмірі близько 12 тисяч доларів. Під приміщенням Хмельницького міськрайонного суду, де сьогодні, 29 грудня, розглядають справу прокурорів, зібралося кілька десятків місцевих і тернопільських активістів.

Серед обвинувачених: заступник прокурора Тернопільської області Іван Антюк, керівник Тернопільської місцевої прокуратури Віталій Сідоров, його перший заступник Володимир Соколишин , прокурор Тернопільської місцевої прокуратури Павло Хоменко та адвокат Ростислав Молень. Прокурорів із займаних посад звільнили.

«Документування злочинної діяльності цих п’яти осіб відбувалося з кінця 2015 року. Впродовж 2016 року тривало досудове розслідування, було складено обвинувальний акт і скеровано матеріали до суду. Оскільки злочин скоєно в Тернополі, обвинувачені – представники прокуратури Тернопільщини, було прийнято рішення розглядати справу в іншій області. Вищий спеціалізований суд визначив ухвалою підсудність у провадженні за Хмельницьким міськрайонним судом», - пояснив прокурор групи прокурорів Василь Кричун, який представляє обвинувачення.

Підсудні вини не визнають

Своєї вини підсудні не визнають. Кажуть, що навіть задоволені тим, що засідання відкрите. Як говорить обвинувачений екс-прокурор Іван Антюк, так громадськість зможе зрозуміти, що підсудні стали жертвами «розбірок», аби деякі органи лише відзвітували про роботу.

«Мене звинувачують в тому, що я отримав неправомірну винагороду від однієї з громадянок Тернополя за закриття кримінального провадження, - коментує Іван Антюк. - Суспільство зрозуміє безпідставність цих обвинувачень. Розслідуванням не було доведено нашу вину. Ми ознайомились з доказами, крім сміху, вони нічого не викликають». 

У матеріалах справи - понад 25 томів

Підготовче судове засідання так і не змогли розпочати, оскільки один із обвинувачених, Володимир Соколишин, розірвав договір із захисником, який був раніше, а з іншим ще не уклав. Тепер новому адвокату потрібно ознайомитися з матеріалами справи. А вона, до слова, має понад 25 томів, деякі матеріали перебувають в НАБУ, для їх ознайомлення необхідно їхати до Києва. Як зазначив Василь Кричун, це вже вдруге захисник підсудного не з’явився, тому засідання переносять.

Долю екс-прокурорів вирішує суддя Трембач Олександр Леонiдович

Активісти переконані, що справу перенесли у Хмельницький, аби «зам’яти». Тому прийшли під стіни суду, аби висловити свою позицію, що прокурори мають отримати по заслузі, бо хабарники мають сидіти в тюрмах.

Під стіни суду прийшли тернополяни і хмельничани

«Екс-керівник прокуратури Тернопільської області Олександр Мартинюк тепер на посаді заступника прокурора Хмельницької області. Є думки, що між прокурорами, яких судять, і прокурорами Хмельниччини є тісні зв’язки. Тому Хмельницький – не випадково обрали для проведення суду», - важає автомайданівець Павло Іванечко.

Суд прийняв рішення перенести засідання, аби захисник зміг ознайомитися зі справою, на 12 годину 20 січня. Прокуратура клопотатиме про обрання нових запобіжних заходів.

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую