ye-logo.v1.2

До армії за контрактом пішли служити майже 3 тисячі мешканців Хмельниччини

Суспільство 2178
Військкомати готуються до наступної хвилі мобілізації
Військкомати готуються до наступної хвилі мобілізації. Фото: автора

Охочих служити стало набагато більше.

 У 2016 році військкомати Хмельниччини дібрали для проходження військової служби за контрактом у Збройних Силах України близько 2575 громадян. Область стала першою в країні за кількістю набраних контрактників, виконавши планове замовлення на 112 відсотків.

Як розповідає Хмельницький обласний військовий комісар Сергій Присяжнюк, минулого року направили до війська рекордну кількість контрактників, більше ніж за кілька останніх років разом. Понад 800 з них уже має досвід участі у бойових діях. Зокрема побажали минулоріч укласти контракт зі Збройними Силами України 204 жінки, тоді як у 2015 році - лише 15.

«В основному комплектувалися бойові частини, ті, які беруть участь в АТО. У першу чергу на теренах нашої області це 8 окремий полк спеціального призначення, 19 ракетна бригада, і 11 зенітний ракетний полк. Основна маса контрактників пройшла через навчальні центри», - каже Сергій Присяжнюк.

За його словами, з підвищенням грошового забезпечення для військовослужбовців, кількість охочих служити за контрактом збільшилася, однак військкомати мають завдання відбирати вмотивованих людей, які йдуть до війська не за грішми, а за покликом душі.

«Ми тепер готуємося до виконання плану на 2017 рік, хоч він поки не визначений. Однак маємо вказівку, що тепер кандидати на проходження служби за контрактом не будуть направлятися безпосередньо у військові частини, а виключно в навчальні центри», - додає військовий комісар.

Він зауважує, що набагато важче було виконати план із набору строковиків, основна маса яких намагалася ухилитися від служби. Основне завдання військових комісаріатів зараз – готуватися до наступної хвилі мобілізації.

«Якщо буде оголошено 7 хвилю мобілізації, проблемних питань не буде. Із поставленими завданнями ми впораємося», - підсумовує Сергій Присяжнюк.

Нагадаємо, цієї осені до війська з Хмельниччини відправили 630 строковиків.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую