ye-logo.v1.2

Безкоштовно і з будь-яких питань учасникам АТО і переселенцям надаватимуть правову допомогу на Хмельниччині

Суспільство 1604
В управлінні юстиції розповіли про зміни щодо надання правової допомоги
В управлінні юстиції розповіли про зміни щодо надання правової допомоги. Фото: автора

Звертатися вони можуть не тільки з питань соціального забезпечення.

Безоплатна вторинна правова допомога стала доступною для більшої кількості людей. Як повідомили в управлінні юстиції області, насамперед це стосується учасників АТО і внутрішньо переміщених осіб.

«Цього року 5 січня набули чинності зміни до Закону України «Про безоплатну правову допомогу». Закон поширюється на всіх внутрішньо переміщених, учасників АТО. Якщо раніше вони могли отримати по допомогу лише з питань соціального забезпечення, то сьогодні цей ліміт забрали. До наших бюро і центрів правової допомоги вони можуть звертатися з різних питань», - зазначає начальник Головного територіального управління юстиції у Хмельницькій області Віктор Худняк.

Також відтепер скористатися безоплатною вторинною правовою допомогою зможе людина, дохід якої не перевищує двох прожиткових мінімумів, крім того, враховуватиметься середньомісячний дохід особи, яка звертається за допомогою, а не середньомісячний сукупний дохід сім’ї, як це було дотепер.

«Людина, яка заробляє 3 088 гривень і більше, права на безкоштовну правову допомогу не матиме», - додає Віктор Худняк.

Безоплатна первинна правова допомога включає такі види правових послуг: надання правової інформації, консультацій та роз'яснень з правових питань, складення заяв, скарг та інших документів правового характеру тощо.Усього торік до центрів безкоштовної правової допомоги в області звернулося 11 тисяч 266 людей.

Нагадаємо, бюро правової допомоги замінили районні та місьі управління юстиції. Адреси центрів з надання безоплатної правової допомоги та бюро правової допомоги можна подивитися за посиланням.

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую